Casa de 25 de milioane de dolari construită într-o stâncă și inspirată de Mănăstirea Paro Taktsang din Bhutan, oferă vederi spectaculoase către Oceanul Pacific

În anii '60, Richard Clements, un constructor din San Francisco, a pornit la drum pentru a construi o stațiune unică. Locul ales: 9,5 acri în vârful unei stânci impresionante cu vedere la Oceanul Pacific. Inspirat de Mănăstirea Paro Taktsang din Bhutan, una dintre cele mai celebre structuri agățate pe stânci din lume. Deși hotelul nu a prins viață niciodată, holul, care pare să crească din inima priveliștii stâncoase, a fost construit. În 1992, acest design îndrăzneț a fost achiziționat și transformat într-o casă unifamilială, recent pusă la vânzare pentru suma de 25 de milioane de dolari.

Materialele organice din interior completează priveliștea asupra oceanului prin ferestre. Foto: Kodiak Greenwood

Acum, cu o suprafață de 3.635 de metri pătrați, casa cu două dormitoare și două băi este cunoscută sub numele de Taktsang Big Sur. Agățată de stâncă, casa este ancorată de patru piloni de beton cu două etaje. Pereții de sticlă pe toată înălțimea înconjoară casa, oferind o panoramă de 240 de grade asupra stâncoasei coastei din California și a Oceanului Pacific. Materialele organice definesc interiorul casei: un șemineu central din piatră domină spațiul principal, ferestre ample și grinzi de lemn împodobesc tavanul, iar podelele de piatră se extind pe întreaga suprafață a casei cu două etaje.

Pe lângă locația sa spectaculoasă, casa oferă o serie de facilități bine gândite, inclusiv o peșteră de meditație și o cadă scufundată în aripa principală. În exterior, o scară leagă proprietatea de o grădină superioară, unde se află un amfiteatru cu priveliște la stâncă.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari