Cele mai frumoase terenuri de tenis din lume: Un amestec perfect între sport, artă și natură

 În locuri precum sate, străzi aglomerate din orașe pline de viață, Coasta Amalfi din Italia sau în înălțimile deasupra orașului New York, poți să îți perfecționezi loviturile pe unele dintre cele mai frumoase terenuri de tenis din lume. Proiectarea acestor terenuri, precum și a altor facilități sportive, reprezintă o combinație între simplitatea structurată și provocarea artistică.

Cu dimensiuni standard de 78 de picioare lungime și 36 de picioare lățime, orientate ideal de la nord la sud, aceste terenuri au aceleași linii de bază, cutii de serviciu și o plasă de trei picioare.

Cu toate acestea, proiectarea unui teren unic reprezintă o provocare, dar și o realizare satisfăcătoare atunci când este abordată cu succes.

Jumeirah Maldives, Insula Olhahali

Tenisul de-a lungul plajei capătă o înțeles cu totul nou pe terenurile de la Jumeirah Maldives Olhahali Island. Chiar dacă serviciul tău nu este perfect, priveliștea cu siguranță va fi.

Mürren, Elveția

Orașul Mürren oferă vederi spectaculoase asupra Alpilor Elvețieni din împrejurimi. Are sens că localnicii au decis să amplaseze un teren de tenis pentru a se bucura de frumusețea naturală. Acesta ar putea fi locul în care fanii tenisului ar avea dificultăți să-și țină ochii pe Roger Federer, dacă ar decide vreodată să joace aici. Situate la Sportchalet din Mürren, aceste terenuri se află la aproximativ 1.646 de metri deasupra Văii Lauterbrunnen.

San Paolo Converso (Milano, Italia)

În imaginea de mai sus veți găsi două lucruri: o operă de artă realizată de artistul american Asad Raza și un teren de tenis perfect funcțional. Intitulată "Untitled (Plot for Dialogue)", lucrarea a fost inspirată de dragostea lui Raza pentru sport. Aceasta a fost una dintre multele instalații de artă rotative găzduite de firma de arhitectură CLS Architectti, care a transformat biserica în sediul său în 2015.

Burj Al Arab Heliport (Dubai, Emiratele Arabe Unite)

În 2005, Roger Federer și Andre Agassi au fost invitați să joace un meci amical pe heliportul de la Burj Al Arab din Dubai. Acesta a fost temporar transformat într-un teren de tenis pentru a promova Dubai Duty Free Men's Open. Platforma pluteste la o altitudine de 200 de metri deasupra nivelului mării, oferind vederi deosebite și puțin palpitante.

Hôtel du Cap-Eden-Roc (Antibes, Franța)

Fosta reședință transformată în hotel se află printre cele mai idilice locuri de vacanță. Locația a fost imortalizată de scriitori precum F. Scott Fitzgerald și Ernest Hemingway (amândoi au stat pe proprietate în anii 1920), precum și de Marc Chagall, care a realizat numeroase schițe în mai multe din cabanele de pe plajă. Dar pentru jucătorii de tenis, tot ceea ce contează cu adevărat sunt cele cinci terenuri de tenis cu zgură de pe proprietate. Situate sub o coroană de pini și măslini, acestea reprezintă o locație pentru tenis care greu poate fi întrecută.

Reședința Sheats-Goldstein (Los Angeles, California)

Situat în casa proiectată de John Lautner a magnatului imobiliar și superfanului NBA James Goldstein (se pare că participă la peste 100 de meciuri pe an), un teren de tenis cu margine infinită și o partiție din sticlă oferă vederi panoramice asupra orașului Los Angeles. Cea mai recentă versiune a terenului de tenis, finalizată în 2013, a fost proiectată de Nicholson Architects și Conner & Perry Architects (cu consultare de la Zaino Tennis Courts, Inc.).

International Tennis Hall of Fame (Newport, Rhode Island)

International Tennis Hall of Fame din Rhode Island este cu adevărat în stilul New England: clădiri acoperite cu sindrila înconjoară terenurile tradiționale de tenis pe iarbă, care în 1881 au găzduit primul Campionat Național de Tenis pe Iarbă din SUA.

La Quinta Resort (Palm Springs, California)

Centrul de Tenis de la La Quinta Resort din California oferă vederi unice asupra palmierilor înalți și a formațiunilor stâncoase. Cu vreme excelentă și peisaje uimitoare, nu este de mirare că profesioniști precum Maria Sharapova și Novak Djokovic au antrenat aici.

Il San Pietro di Positano (Coasta Amalfi, Italia)

Cu stânci înalte pe o parte și Marea Mediterană strălucitoare pe cealaltă, este aproape imposibil să ții ochii pe minge pe terenurile resortului Il San Pietro di Positano din Italia.

Astor Courts (Rhinebeck, New York)

În 1902, Ava și John Jacob Astor IV au angajat firma americană de renume McKim, Mead & White pentru a crea un pavilion sportiv personalizat în Rhinebeck, New York. În afară de terenurile de tenis acoperite și în aer liber, facilitățile includ terenuri de squash, o pistă de bowling, un poligon de tragere și, se pare, prima piscină rezidențială acoperită din țară.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari