Eindhoven oraș al tehnologiei, designului și cunoașterii: Cartierul Nieuw Bergen - un mediu de viață durabil, plăcut și dinamic pentru viitorii locuitori

Nieuw Bergen devine o parte unică a centrului orașului Eindhoven din Olanda aducând împreună valorile clădirilor renovate și transformate cu cele ale noilor construcții. Strategia urbană adoptată în acest proiect se concentrează pe cunoștințele și inovațiile necesare pentru a crea un mediu de viață durabil, plăcut și dinamic pentru viitorii locuitori.

Proiectul reflectă statutul Eindhoven-ului ca oraș al tehnologiei, designului și cunoașterii. Nieuw Bergen își propune să creeze o atmosferă hiper-modernă, păstrând în același timp caracterul informal al cartierului Bergen. Planuri imaginate la un unghi de 45 de grade sunt conturate din amprenta clădirilor rezidențiale învecinate, generând principii de lumină naturală ce duc la forme imprevizibile de construcții cu siluete zimțate și o atmosferă contemporană și optimistă.

Aceste planuri aduc și un omagiu acoperișurilor tradiționale în pantă, în timp ce unghiul de 45 de grade optimizează lumina solară pentru case și spații publice, contribuind la economii semnificative de energie. Acoperișurile înclinate sunt concepute să permită instalarea panourilor solare și să ofere spațiu pentru acoperișuri verzi, subliniind angajamentul pentru sustenabilitate.

Conceptul este o evoluție a instrumentului de strategie urbană dezvoltat de MVRDV, aplicat activ în orașele care aspiră la densificare durabilă. Fiecare clădire individuală din Nieuw Bergen aduce o notă distinctă, iar împreună formează o familie de clădiri integrate în contextul existent, asemenea unui mozaic urban. Acoperișurile în pantă contribuie la diversitatea peisajului și la crearea unei atmosfere variate și durabile, cu panouri solare și vegetație vizibile.

Avantajul acoperișurilor înclinate este că sunt mai puțin vizibile de la nivelul solului, contribuind la intimitatea orașului. Grădinile colective și serele cu structuri de acoperiș lamelar adaugă o notă distinctivă mai multor clădiri. O selecție conștientă a culorilor neutre și a materialelor texturate cu diferențe subtile definesc fațadele de ceramică strălucitoare. Alte materiale de fațadă includ elemente de piatră, lemn și beton, iar paleta de culori variază de la alb la gri 2/2; de la lucios la rugos. Deschiderile pereților urmează această diversitate arhitecturală, iar balcoanele poziționate variat, cu spații exterioare generoase, contribuie la crearea unui mediu de viață vibrant și atrăgător în Nieuw Bergen.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari