Google a deschis Campusul Bay View: Acoperișuri cu 50.000 de panouri solare care acoperă 40% din necesarul de energie

Compania Google și-a deschis campusul Bay View, proiectat de studioul danez BIG și studioul englez Heatherwick Studio, în Silicon Valley, California.

Bay View este format din două clădiri de birouri pentru Google, alături de un centru de evenimente și 240 de unități de cazare pentru angajați pe termen scurt.

dezeen.com
dezeen.com

Proiectul de 1,1 milioane de metri pătrați conține trei structuri cu profiluri în formă de cupolă, care se îngustează spre nivelul solului.

Fiecare structură are un acoperiș asemănător unui cort, format dintr-un sistem de panouri curbate spre interior, care au fost echipate cu un total combinat de 50.000 de panouri solare.

dezeen.com
dezeen.com

Thomas Heatherwick, fondatorul Heatherwick Studio declară: „Abordarea noastră s-a centrat pe emoțiile indivizilor, pe imaginația echipelor și pe modul în care pot crea o atmosferă complet diferită de lucru.”

dezeen.com
dezeen.com

Datorită panourilor solare de la Bay View și a parcurilor eoliene din apropiere, clădirea va fi alimentată cu energie fără emisii de carbon în 90% din timp. Acoperișul va genera aproximativ 40% din necesarul de energie.

dezeen.com
dezeen.com

Potrivit Google, campusul este de așteptat să îndeplinească o certificare LEED-NC v4 Platinum, devenind, de asemenea, cea mai mare facilitate care obține Certificarea LBC Water Petal a Institutului Internațional Living Future – o certificare care recunoaște reutilizarea apelor uzate și pluviale.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari