Muzeul futurist de Știință Ficțională: O stea asimetrică deasupra lacului Chengdu

Arhitecții de la Zaha Hadid au impresionat din nou cu cel mai recent lor proiect major, un muzeu de Știință Ficțională în Chengdu, China. Proiectul a fost o provocare majoră, deoarece echipa a avut doar un an pentru a-l finaliza, un termen strâns datorat necesității de a găzdui Convenția Mondială de Știință Ficțională din 2023, cunoscută și sub numele de Worldcon.

Situat pe malul unui lac, muzeul, conceput de Zaha Hadid Architects (ZHA), se remarcă prin designul său futurist, inspirat de conceptele din povestirile științifico-fantastice. Echipa a fost nevoită să utilizeze tehnologii inovatoare și software-uri avansate, inclusiv analiza modelării digitale, pentru a proiecta și construi simultan clădirea într-un interval foarte scurt de timp.

Construcția a început doar după două săptămâni după ce ZHA a câștigat proiectul, iar directorul de proiect, Satoshi Ohashi, a subliniat importanța noilor instrumente tehnologice în realizarea acestui proiect ambițios. Clădirea, cu o suprafață de 635,070 de metri pătrați, pare să plutească pe apă, având o fațadă metalică sclipitoare și o formă asimetrică cu șapte vârfuri, amintind de o stea.

Muzeul este privit ca un "nor stea," iar spațiile interioare sunt concepute ca energie dispersată din nebuloasa formei, creând un mediu expozițional amplu, inclusiv galerii de expoziții, facilități de conferințe, o sală cu utilizări multiple, cafenele și camere de suport.

De asemenea, clădirea integrează elemente naturale, precum un atrium larg luminat de cer, ferestre expansive cu vedere spre Munții Xiling și o integrare sculpturală de-a lungul malului lacului. "Tunelul timpului," o trecere psihedelică albastră care conectează diferite părți ale muzeului, exemplifică experiența imersivă oferită vizitatorilor.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari