Regândirea arhitecturii tribunalelor: 6 proiecte inedite

Arhitectura tribunalelor este definită de proiecte civice și monumentale. Aceste proiecte stabilesc expresii contemporane care depășesc tradițiile vernaculare pentru a explora o estetică modernă și noi abordări de formă. Ca repere proeminente într-un oraș, tribunalele reflectă convingerile, prioritățile și aspirațiile unui popor. Ele sunt, de asemenea, locuri de întâlnire socială și centre culturale.

Următoarele proiecte creează programe hibride și noi în tipologia tribunalelor. Acestea materializează valorile de design inerente și cele ale guvernelor și orașelor. 

Curtea Penală Internațională de la Haga / SHL Architects
archdaily.com
archdaily.com

În proiectarea noului sediu al Curții Penale Internaționale, punctul de plecare a fost de a comunica încredere, speranță și – cel mai important – credință în justiție și corectitudine. Prin proiectarea unei clădiri compacte cu o amprentă mică, aceasta se încadrează în peisajul orașului, iar spațiile deschise, cerul și orizontul devin parte integrantă a compoziției arhitecturale.

John M. Roll US Courthouse / Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects
archdaily.com
archdaily.com

Acest proiect a avut numeroase obiective: procesarea în siguranță a inculpaților de imigrare în masă; reinventarea tribunalului tradițional american; crearea unui spațiu comunal în aer liber, oferind performanță ridicată și durabilitate la costuri reduse. Designul se remarcă prin baldachinul său fotovoltaic, susținut de o serie de coloane de oțel rezistente la intemperii.

Tribunalul regional de la Montmorency / Dominique Coulon & Associés
archdaily.com
archdaily.com

Tema proiectului este accesibilitatea. Echipa a optat pentru o arhitectură exterioară modestă, elegantă, preferând un parament din cărămidă, un material atemporal care devine mai atractiv odată cu vârsta. Această alegere permite, de asemenea, clădirii să se integreze în împrejurimile sale. 

Tribunalul Statelor Unite / Mack Scogin Merrill Elam Architects
archdaily.com
archdaily.com

Tribunalul are o structură cu șapte etaje, 252.000 de metri pătrați, proiectată pentru a găzdui o sală de judecată pentru proceduri speciale, patru săli de judecată districtuale, patru săli pentru magistrați și facilități asociate. Una dintre trăsăturile definitorii ale tribunalului este introducerea luminii naturale în sălile de judecată.

Tribunalul Statelor Unite, Salt Lake City / Thomas Phifer și partenerii
archdaily.com
archdaily.com

Designul noului tribunal al Statelor Unite din Salt Lake City este o formă puternică, iconică, transparentă și metaforic egalitară ca simbol al sistemului judiciar american. Tribunalul acupă o suprafață de 400.000 de metri pătrați și este dispus pe 10 etaje.

Palatul de Justiție / Mecanoo + AYESA
archdaily.com
archdaily.com

Noul Palat de Justiție din Córdoba este situat în Arroyo del Moro, care este dominat în mod caracteristic de blocuri de locuințe, produse ale dezvoltării urbane rapide a orașelor spaniole din secolul XXI. Blocurile formează o identitate urbană compactă și coerentă. Adăugarea unei instituții publice în zonă creează oportunitatea de a moderniza domeniul public și de a adăuga o calitate civică acestui cartier relativ nou.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari