12 proiecte chinezești de arhitectură care vor fi finalizate în Anul Tigrului

Sediul DJI, Shenzhen, de Foster + Partners
dezeen.com
dezeen.com

Proiectat de Foster + Partners, acest sediu al companiei de robotică va avea o pereche de turnuri conectate printr-un skybridge.

Grinzile din oțel elimină necesitatea coloanelor interioare,  în timp ce podul va fi folosit pentru ca firma să-și prezinte tehnologia.

The Monolith, Ningbo, de Neri&Hu
dezeen.com
dezeen.com

Studioul Neri&Hu din Shanghai a proiectat o destinație culturală în Xiangshan, lângă orașul de coastă Ningbo.

Acesta va fi alcătuit din cinci complexe de clădiri distincte, inclusiv vile, băi termale, facilități de agrement pe litoral, restaurante și o capelă.

Uzina de transformare a deșeurilor în energie din Shenzhen East, Shenzhen, de Schmidt Hammer Lassen Architects
dezeen.com
dezeen.com

Cea mai mare centrală electrică de transformare a deșeurilor în energie din lume va fi finalizată la sfârșitul acestui an, la periferia muntoasă a orașului Shenzhen. Este proiectat de Schmidt Hammer Lassen Architects împreună cu firma daneză Gottlieb Paludan Architects .

Supranumită Inelul Energetic, structura circulară va avea panouri fotovoltaice pe două treimi din acoperișul său de 66.000 de metri pătrați și se preconizează că va incinera 5.000 de tone de gunoi pe zi.

Aranya Cloud Center, Qinhuangdao, de MAD Architects
dezeen.com
dezeen.com

Acest centru cultural multifuncțional, situat în Qinhuangdao, nord-estul Chinei, a fost proiectat de studioul MAD din Beijing pentru a semăna cu un „nor plutitor de lângă mare”.

Acesta va avea un acoperiș amorf, îmbrăcat cu vitralii albe, menit să ofere clădirii un aspect eteric, plutitor.

Shanghai Library East, Shanghai, de Schmidt Hammer Lassen Architects
dezeen.com
dezeen.com

Această bibliotecă din Shanghai de 115.000 de metri pătrați a fost concepută de Schmidt Hammer Lassen Architects ca un obiect monolit singular care plutește deasupra copacilor din cel mai mare parc din Shanghai.

Volumul principal al bibliotecii se află deasupra a două pavilioane care găzduiesc un loc de spectacol de 1.200 de locuri, un spațiu pentru expoziții și evenimente și o bibliotecă dedicată copiilor.

Suzhou Shanfeng Academy, Suzhou, de OPEN Architecture
dezeen.com
dezeen.com

Studioul OPEN Architecture, fondat la New York și cu sediul la Beijing, a proiectat acest campus școlar ca o serie de cinci volume conectate prin coridoare și curți semi-exterioare.

Pe lângă faptul că aduc lumină, aer și natură în clădiri, aceste caracteristici sunt menite să facă referire la desenele tradiționale de peisaj chinezesc.

Xinhu Hangzhou Prism, Hangzhou, de OMA
dezeen.com
dezeen.com

Menită să semene cu „un vârf care se întinde spre cer”, această clădire cu utilizare mixtă va fi formată din două fațade oblice cu balcoane în formă de cub și un atrium mare plin de plante în centru.

OMA a spus că designul său este modelat pe vechiul proverb chinezesc „sus, este raiul; dedesubt, există Suzhou și Hangzhou”.

Sediul Tencent East China, Shanghai, de Ronald Lu & Partners

dezeen.com
dezeen.com

Acest turn de 150 de metri din Shanghai a fost proiectat de studioul din Hong Kong Ronald Lu & Partners pentru Tencent.

Cu ramele ferestrelor dreptunghiulare, fațada clădirii va avea un efect pixelat, simbol pentru domeniul de activitate al companiei.

Centrul Internațional de Fotbal Xi'an, Xi'An, de Zaha Hadid Architects
dezeen.com
dezeen.com

Acest stadion de fotbal cu o capacitate de 60.000 de locuri va fi finalizat în acest an înainte de Cupa Asiei AFC din 2023.

Zaha Hadid Architects a inclus coloane în jurul structurii, intercalate cu terase pline de plante de-a lungul laturii orientate spre sud.

Hotelul Xianju, Taizhou, de ZJJZ Atelier
dezeen.com
dezeen.com

Acest hotel din estul provinciei Zhejiang va fi despărțit la mijloc printr-o scară care duce spre o pasarelă înclinată.

Acoperișul va avea o piscină, despre care arhitectul ZJJZ Atelier a spus că este proiectată pentru a maximiza priveliștile asupra peisajului montan din jur.

Clădirea de promovare a științei Shili Lijiang, Zhuhai, de Penda China
dezeen.com
dezeen.com

Acoperișul ondulat va caracteriza acest centru expozițional agricol din regiunea rurală Guangdong, proiectat de Penda China .

Biblioteca subcentrală Beijing, Beijing, de Snøhetta
dezeen.com
dezeen.com

Studioul de arhitectură norvegian Snøhetta a proiectat în capitala Chinei o bibliotecă cu sticlă de 16 metri înălțime, care va fi caracterizată de un baldachin de stâlpi asemănător unei păduri care susțin acoperișul.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari