6 clădiri înalte care urmează să fie construite în America de Nord

Clădirile înalte devin din ce în ce mai des întâlnite în America de Nord, în afara New York-ului. Mai jos regăsiți o listă cu 6 proiecte care depășesc 300 de metri înălțime, care ar putea deveni cele mai înalte clădiri din orașe precum Miami, Toronto și Austin.

400 Lake Shore Chicago, Chicago, Illinois, SUA (SOM)

David Childs, de la SOM din Chicago, este arhitectul responsabil pentru proiectarea One World Trade, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera vestică.

400 Lake Shore va avea două de turnuri construite la capătul râului Chicago. Cel mai înalt turn ajunge la 335 de metri. 

dezeen.com
dezeen.com
98 Red River Austin, Austin, Texas, SUA (KFP)

Studioul de arhitectură din New York, Kohn Pedersen Fox, a lansat planuri pentru primul zgârie-nori de peste 300 m care va fi construit în Austin. Planurile arată o bază de dimensiuni mari care susține un volum mai mic, cu grinzi de oțel vizibile. Clădirea va avea spații rezidențiale, comerciale și de birouri.

dezeen.com
dezeen.com
Waldorf Astoria Miami, Miami, Florida, SUA ( SSA/Carlos Ott)

Waldorf Astoria va atinge 319,7 metri înălțime și va fi cea mai înaltă clădire din Florida dacă va respecta data de finalizare propusă în 2026. Sieger Suarez Architects a colaborat cu arhitectul Uruagyuan Carlos Ott pentru proiectare.

dezeen.com
dezeen.com
Seattle Tower, Seattle, Washington, USA (ODA)

În 2020, studioul ODA din New York a anunțat planuri pentru construirea unui zgârie-nori de 361 de metri înălțime în centrul orașului Seattle.

Inspirat parțial de nevoile în schimbare din cauza pandemiei, clădirea va avea un spațiu gol în mijloc care va fi umplut cu verdeață.

dezeen.com
dezeen.com
Forma, Toronto, Ontario, Canada (Frank Gehry)

Renumitul arhitect Frank Gehry a anunțat la începutul acestui an planurile revizuite pentru două turnuri din Toronto. Cel mai înalt turn va ajunge la 298 de metri. Proiectul a fost în lucru aproape un deceniu, întruchipând o varietate de forme diferite.

dezeen.com
dezeen.com
1200 Bay Street, Toronto, Ontario, Canada (Herzog și de Meuron)

Pe Bay Street din Toronto, studioul de arhitectură elvețian Herzog și de Meuron intenționează să construiască un zgârie-nori de 324 de metri înălțime. Dacă va fi finalizat, acesta va fi cel mai înalt zgârie-nori din Canada. 

dezeen.com
dezeen.com

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari