6 clădiri religioase transformate în hoteluri uimitoare

Clădiri religioase din întreaga lume sunt renovate și transformate în hoteluri și proprietăți de lux cu interioare uimitoare și vederi pe măsură. Aceste relicve reimaginate devin oaze liniștite pentru călătorii care caută relaxare.

De la o mănăstire din secolul al XV-lea pe o insulă croată până la o mănăstire romano-catolică din secolul al XVII-lea în inima orașului San Juan, iată șase dintre cele mai spectaculoase lăcașe de cult transformate în hoteluri de lux: 

Villa San Michele, Hotel Belmond (Florenta, Italia)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Gloria Renașterii italiene poate fi găsită în fiecare colț al acestei foste mănăstiri din secolul al XV-lea. Michelangelo a proiectat fațada din piatră, iar fresca Cina cea de Taină a lui Nicodemo Ferrucci a fost agățată în 1642. Cele 45 de camere și apartamente ale hotelului de tip boutique au gresie din teracotă, mobilier personalizat, șeminee din piatră și priveliști uluitoare asupra Florenței.

Hotelul Peter & Paul (New Orleans)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Construit în 1860 ca biserică și mai târziu mănăstire, rectorat și școală catolică, acest hotel din Marigny are 71 de camere și apartamente cu un design unic care includ antichități religioase. Picturi religioase sunt agățate în vechea școală, în timp ce în rectorat se află Barul Elysian, care fabrică cocktailuri și gustări delicioase.

Lopud 1483 (insula Lopud, Croația)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Deși nu este un hotel tradițional, această mănăstire din secolul al XV-lea este o proprietate exclusivă în interiorul unei cetăți antice, la doar o scurtă plimbare cu barca de Dubrovnik. Fiecare dintre cele cinci apartamente are mobilier renascentist. Lopud 1483 a fost restaurat cu atenție în urmă cu peste 20 de ani, folosind tehnici istorice de tencuială pentru a evidenția piatra medievală.

Cirqa (Arequipa, Peru)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

O fostă mănăstire datând din 1540, acest hotel Relais & Chateaux este, de asemenea, disponibil pentru utilizare exclusivă, cu 11 camere centrate în jurul a două terase de piatră și o piscină pentru zilele calde. Fiecare cameră îmbină tavanele boltite originale cu accente moderne, cum ar fi lumini suspendate și mobilier din lemn lucrat manual.

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa (Coasta Amalfi, Conca dei Marini, Italia)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Acest hotel de tip boutique situat pe stâncă este așezat la marginea Coastei Amalfi. Cele 20 de apartamente sunt numite după ierburile folosite în medicamentele făcute de călugărițele care locuiau în camere. Mănăstirea dominicană din secolul al XVII-lea are vedere panoramică la Golful Salerno. Centrul spa conceput de Jane Goff are camere de tratament îmbrăcate cu piatră, cu tavane boltite, iar terenul are patru etaje de grădini luxuriante.

Hotel El Convento (San Juan)
architecturaldigest.com
architecturaldigest.com

Cel mai vechi membru al Official Historic Hotels of America se află în inima orașului Old San Juan.  Astăzi, fostul lăcaș de cult este un hotel fermecător cu ​​58 de camere.

Sursă: architecturaldigest.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari