Au fost dezvăluite planurile pentru un oraș-port octogonal plutitor

Arabia Saudită a dezvăluit planurile de a construi portul Oxagon și un nod logistic, care ar deveni „cea mai mare structură plutitoare din lume”, ca parte a dezvoltării Neom. Gândit să fie una dintre cele 10 regiuni din cadrul dezvoltării Neom din nord-estul Arabiei Saudite, Oxagon va deveni un oraș-port la Marea Roșie, conceput pentru a valorifica transportul maritim prin traversarea Canalului Suez.

Orașul va acționa ca un port și un centru logistic pentru proiectul mai larg Neom – o regiune alimentată cu energie regenerabilă care face parte din planul Vision 2030 al Arabiei Saudite de a-și diversifica economia și de a minimiza dependența de petrol.

Oxagonul va avea o formă octogonală distinctivă, cu o parte din dezvoltare pe uscat și o secțiune mare care iese în Marea Roșie.

Despărțiți de pământ printr-un canal de transport maritim, dezvoltatorii Neom susțin că secțiunea off-shore a orașului va fi „cea mai mare structură plutitoare din lume”. Orașul plutitor va fi aranjat în jurul unor piețe pline de apă, conectate prin canale mici. Acesta va conține, de asemenea, un terminal de croazieră și un centru de cercetare oceanografică.

„Oxagonul va fi catalizatorul creșterii economice și al diversității în Neom și Regat, îndeplinind în continuare ambițiile noastre în cadrul Vision 2030”, a declarat prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman.

„Oxagon va contribui la redefinirea abordării mondiale a dezvoltării industriale în viitor, protejând mediul în timp ce creează locuri de muncă și creștere pentru Neom. Va contribui la comerțul regional al Arabiei Saudite și va sprijini crearea unui nou punct focal pentru fluxurile comerciale globale”.

Sursa: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari