Cum arată biserica plutitoare din Londra?

Denizen Works a construit o biserică pe o barcă în estul Londrei. În prezent ancorată lângă Parcul Olimpic Queen Elizabeth, capela plutitoare numită Genesis este un spațiu mobil de adunare care funcționează atât ca biserică, cât și ca centru comunitar.

Genesis a fost dezvoltată de Denizen Works cu Turks Shipyard și arhitectul naval Tony Tucker, ca răspuns la o competiție organizată de Dioceza Londrei pentru a stabili noi congregații în capitală.

dezeen.com
dezeen.com

Biserica este caracterizată prin acoperișul său extensibil, care se inspiră de la burdufurile de orgă a bisericii și de la autocaravanele Volkswagen, și a fost concepută pentru a atrage atenția asupra locației.

„S-a cerut o <<prezență vizibilă>>, iar ideea unui acoperiș pop-up a apărut ca răspuns la această cerință”, a declarat Andrew Ingham, directorul Denizen Works.

„Am fost deosebit de atrași de forma sculpturală a acestor burdufuri și am vrut ca acoperișul nostru să împărtășească această calitate, stabilind în același timp o legătură poetică subtilă cu arhitectura ecleziastică”.

Acoperișul este realizat din pânză translucidă căptușită cu lumini LED, menite să evoce un „far iluminat” atunci când este extins.

Poate fi coborât cu ușurință prin apăsarea unui buton, ceea ce transformă capela într-o structură compactă și joasă, care poate trece cu ușurință prin cele mai înguste tuneluri ale canalelor Londrei.

„Acoperișul extensibil permite două moduri de configurare, ceea ce înseamnă că atunci când acoperișul este coborât poate trece prin tunelurile înguste ale rețelei de canale, în timp ce atunci când este ancorat, se extinde pentru a crea un spațiu interior cu multă lumină. ", a explicat Ingham.

Exteriorul bărcii este pictat în nuanțe maritime tradiționale, împodobit cu un model în zig-zag pe acoperiș.

Acest motiv în zig-zag se extinde în interior, unde este folosit la ferestre, la faianță în bucătărie și pe picioarele mobilierului.

Sala principală este concepută ca o galerie confortabilă, cu detalii curate și minimaliste. Dispune de mobilier adaptabil, la comandă, care îi permite să găzduiască o gamă largă de activități comunitare alături de serviciile bisericești - cum ar fi grupuri de copii mici, sărbători interreligioase și ateliere educaționale.

dezeen.com
dezeen.com

Mobilierul, care a fost proiectat de compania locală de design Plyco, include scaune și mese pliabile care sunt depozitate sub punțile bărcii.

Capacitatea sa variaza intre 40 si 60 de persoane in functie de configuratia mobilierului.

„Abordarea noastră privind adaptabilitatea a fost să maximizăm zona liberă din sala principală, astfel încât să poată găzdui o gamă largă de activități comunitare”, a spus Ingham.

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari