Depozitare pentru industria de alimente și băuturi

Depozitare ambientală, în mediu rece și congelat

Provocările cu care se confruntă industria alimentară și a băuturilor necesită maximizarea spațiului disponibil, gestionarea optimă a diferitelor temperaturi de depozitare și satisfacerea unui rulaj mai mare al stocului, menținând în același timp un nivel de igienă adecvat și trasabilitatea produselor.

Unele dintre problemele cheie cu care se confruntă companiile din domeniu sunt:

  1. Alimentele cu rulaj rapid și perisabile necesită diferite metode de depozitare
  2. Se poate ca bunurile depozitate în mediu ambiental sau congelate să trebuiască să fie găzduite sub un singur acoperiș
  3. Depozitarea produselor de sezon, cu diverse perioade de viață la raft
  4. Costurile mari de exploatare și întreținere a unei zone reci
  5. Menținerea vieții optime de depozitare a mărfurilor la raft
  6. Depozitarea de obiecte voluminoase cu diverse greutăți
  7. Trasabilitatea produsului este esențială
  8. Reglementări stricte de igienă

Depozitarea alimentelor congelate cu utilizare maximă a spațiului

Depozitele frigorifice sunt esențiale in industria alimentară, atât pentru depozitarea produselor alimentare congelate cât și pentru menținerea prospețimii produselor perisabile și de aceea Dexion a dezvoltat sisteme de depozitare eficiente în mediul frigorific.

  1. Soluțiile pentru depozitare de mare densitate, cum sunt MOVO - Rafturile pe baze mobile pentru paleți, reduc dimensiunea spațiului necesar pentru depozitare și implicit reduc costurile dumneavoastră de operare si funcționare.
  2. Posibilitatea de a reduce amprenta la sol necesară, utilizând soluțiile de depozitare de mare densitate MOVO, reduce valoarea investiției inițiale pentru construirea spațiulu sau oferă o creștere cu 80% a capacității de depozitare în spațiul deja existent.
  3. Aceste soluții sunt semi-automatizate pentru a reduce timpul de operare și necesarul de forță de muncă în zonele reci.
  4. Produsele noastre funcționeaza eficient chiar și la temperaturi de până la -30°C.

Sporiți capacitatea de depozitare a alimentelor și băuturilor cu MOVO - Stelajele mobile pentru paleți

Rafturile mobile pentru paleți pot mări considerabil capacitatea dumneavoastră de depozitare în depozitul de alimente și băuturi. Rafturile  pentru paleți sunt montate pe baze mobile, care se deplasează acționate de motoare electrice pentru a crea un culoar de acces pentru descărcarea mărfurilor. Prin eliminarea culoarelor inutile, aceasta vă permite să depozitați mai multe produse cu o amprentă la sol mai mică.

  1. Utilizarea maximă a spațiului podelei
  2. Acces individual lapaleții cu alimente și băuturi
  3. Oferă o flexibilitate mai mare, sunt indicate pentru o varietate mare de alimente și băuturi
  4. Depozitare de mare densitate
  5. Poate găzdui paleți de diverse dimensiuni și greutăți
  6. Interval de temperatură între -30°C și +40°C
  7. Se pot introduce elemente de semi-automatizare sau automatizare
  8. Costuri mai mici de operare și întreținere
  9. Necesar mai redus de forță de muncă

Mediile de depozitare la rece pot fi costisitor de gestionat, astfel încât o soluție de depozitare de înaltă densitate este recomandata. MOVO oferă un răspuns ideal pentru această provocare și sunt frecvent utilizate în industria alimentară și a băuturilor.

Dexion vă invită să aflați mai multe informații despre aceste sisteme și cum au fost aplicate pentru diverse proiecte din întreaga lume pe pagina de web dedicată sistemelor de depozitare pentru industria alimentară https://www.dexion.ro/industrii/Alimente-si-bauturi/

Despre Dexion:

Dexion Storage Solutions se bucură de o experiență de peste 50 de ani în Europa și este, astăzi, unul dintre liderii pieței în domeniul proiectării, producției și comercializării diferitelor sisteme de depozitare, de la stelaje pentru paleți, la rafturi pentru arhivare.

Dexion, prin fabricile din România, Germania, Finlanda și Rusia, produce o gamă largă de sisteme de rafturi pentru paleți, soluții tradiționale sau semiautomatizate, precum și diferite tipuri de rafturi industriale, de la sisteme cu deschidere mare, la rafturi galvanizate ușoare, precum și mașini automatizate de depozitare și manipulare. De asemenea, compania oferă în România soluții de depozitare a documentelor pentru arhive și birouri.

Excelență la Râșnov:

La Râșnov, fabrica Dexion găzduiește si Centrul de Suport Vânzări al Grupului, departament înființat pentru a oferi consultanță tehnică și suport în proiectarea sistemelor de rafturi, pentru birourile de vânzări ale grupului. Cu ajutorul acestei echipe, Dexion poate realiza rapid oferte cât mai diverse și complexe.

Centrul de cercetare si dezvoltare produse noi precum si Laboratorul de teste Dexion, unde se verifică rezistența noilor produse lansate, se află tot la Râșnov.

Începând cu octombrie 2017, Dexion a devenit parte a grupului Gonvarri Material Handling, o afacere cu 36 de centre pentru prelucrarea oțelului și prezență la nivel mondial, având o cifră de afaceri de peste 3,5 miliarde de Euro.

În 2021 unitatea de producție și dezvoltare a Dexion România s-a extins cu peste 35%, ajungând la 13700m2. Extinderea a venit pe fondul cererii crescute pentru depozitare și echipamentele asociate, alimentată de creșterea cumpărăturilor online și a livrărilor la domiciliu, care au crescut, ele însele, și mai brusc în timpul pandemiei.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari