DeWalt Industrial Tools a ales Breezair pentru racirea fabricii de scule electrice profesionale din Perugia, Italia.

DeWalt Industrial Tools – liderul mondial mondial în fabricarea de scule electrice profesionale alege Breezair pentru racirea halelor de productie

<b>DeWalt Industrial Tools</b> este o filială a grupului Stanley Black & Decker, lider mondial mondial în fabricarea de scule electrice profesionale.
DeWalt Industrial Tools este o filială a grupului Stanley Black & Decker, lider mondial mondial în fabricarea de scule electrice profesionale.

În ultimii zece ani, din cauza schimbărilor climatice și a creșterii temperaturilor pe timpul verii, aceștia s-au confruntat cu temperaturi ridicate in hala de productie, care de multe ori au depasit  35°C, ceea ce au facut condițiile de muncă foarte dificile pentru cei 250 de lucratori din fabrica din Perugia, Italia.

Halele industriale, prin natura lor, sunt spatii de dimensiuni mari, cu volume de aer la fel de mari, cu pierderi semnificative de caldura prin pereti si acoperisuri, cu aporturi de caldura de la utilajele folosite in activitatea de productie, cu efect de sera produs de luminatoare, cu pierderi/aporturi de caldura prin usile de acces de dimensiuni mari, cu stratificare termica pe verticala datorate inaltimilor mari, cu factori poluanti si noxe rezultate din activitatile de productie.

Fabrica DeWALT din Perugia masoara aproximativ 14.000 metri patrati, din care peste 9.000 metri patrati sunt dedicati zonei de productie.
Fabrica DeWALT din Perugia masoara aproximativ 14.000 metri patrati, din care peste 9.000 metri patrati sunt dedicati zonei de productie.

DeWALT s-a angajat întotdeauna în operațiuni ecologice cu un impact redus asupra mediului.

In aceste conditii, pentru asigurarea unui mediu de lucru confortabil prin scăderea temperaturilor și asigurarea unei ventilații adecvate, tema lansata inginerilor de instalatii nu a fost una usoara.

Echipa de management a fabricii a analizat atent solutiile prezentate de ingineri de specialitate de la mai multi furnizori, comparand avantajele si dezavantajele instalatiilor conventionale cu freon si a celor bazate pe evaporarea apei.

In urma analizei, echipa de management a optat in final pentru Breezair, fiind o solutie capabila sa asigure atat răcirea eficienta cat si aportul de aer proaspat, cu costuri foarte reduse de funcționare.

Folosind doar apă și puțină energie electrică pentru a funcționa, Breezair este una dintre cele mai ecologice si economice soluții de răcire disponibile pe piață.

44 de unitati Breezair au fost montate pentru asigurarea unei temperaturi optime de confort in interiorul fabricii, asigurand astfel o temperatura constanta de 27 °C in zona de productie.

Unitățile de racire pot fi monitorizate cu ajutorul controlerelor MagIQtouch, care permit integrarea in BMS.
Unitățile de racire pot fi monitorizate cu ajutorul controlerelor MagIQtouch, care permit integrarea in BMS.

Nu numai că s-au îmbunătățit condițiile de lucru prin scăderea temperaturilor și creșterea calității aerului din interior, dar s-au îndeplinit și obiectivele de eficiență energetică și sustenabilitate pe care conducerea le-a stabilit inițial.

Dupa rezultatele obtinute, conducerea DeWALT are în vedere sa continue instalarea de unități de răcire si în restul de 5.000  de metri pătrați ai halei, pentru a asigura o acoperire integrala a suprafetei fabricii.

Alte articole de la acest producator:

Nu exista articole de afisat.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari