Gama foarte larga de pantofi lucru de protectie usori

Confortul pantofilor de protectie in desfasurare

În lunile calduroase munca poate sa devina mai grea mai obositoare sau chiar sa apara probleme de concentrare, atentie datorita disconfortului termic. Sunt situatii la limita cand este necesar să petreci ore lungi în aer liber, expus la soare, vanturi puternice, cum ar fi munca în agricultură și grădinărit sau în construcții și santiere industriale. Chiar și fabricile, atelierele sau atelierele de artizanat, dacă nu sunt dotate cu aer condiționat, devin locuri de muncă deosebit de inconfortabile în timpul orelor fierbinți.

   Pantofii de siguranță sunt, în general, mai grei și mai rigizi decât un pantof sport obișnuit, iar în lunile de vară aceleași caracteristici care îi fac siguri și protectori pot solicita și mai mult pe purtător timp de multe ore, crescând transpirația picioarelor și disconfortul rezultat, dar in mod clar nu se poate neglija siguranța la locul de muncă, chiar și atunci când situația devine incomoda din cauza temperaturilor ridicate. Din acest motiv, alegerea încălțămintei de protectie potrivite devine esențială pentru a se asigura că cei care lucrează, pe lângă protecția împotriva traumatismelor și accidentelor, au și confortul necesar pentru a-și îndeplini sarcinile în cel mai bun mod posibil.

   Cei mai buni pantofi de lucru de vara trebuie sa fie usori, confortabili si respirabili.

Probabil nu este nici o persoana care sa nu spuna la fel, astfel confortul pantofilor este un factor decisiv in realizarea unei optiuni de cumparare. 

Alegerile potrive sunt pentru pantofii din materiale ușoare precum microfibră, plasă de poliester și țesătură din piele de căprioară, sau numai poliester - soluția mai ușoară, dar nu mai puțin robustă.

Țesătura din poliester suprainjectat TPU a pantofilor de siguranță ușori Diadora Utility model Beat Textile este foarte ușoară și confortabilă, dar extrem de rezistentă. Rezistența excelentă a pantofului este asigurată de tehnologia D-Cage, o suprainjectare de poliuretan termoplastic care acoperă partea superioară și face ca pantoful să fie stabil și rezistent la abraziune, garantând, printre altele, o durabilitate mai mare în timp.

    Cand pantofii de lucru de vara trebuie sa fie respirabili

Purtarea pantofilor de protecție respirabili reduce disconfortul transpirației excesive în lunile de vară și poate ajuta la prevenirea afecțiunilor care uneori decurg din aceasta (iritare, micoză, leziuni cutanate: am dedicat acest articol bunăstării piciorului cu pantofi de lucru) .

Când clima este foarte caldă și ploioasă, sau extrem de variabilă, așa cum se întâmplă adesea la începutul și la sfârșitul verii, cei care lucrează în aer liber sau îndeplinesc sarcini în care intră în contact cu apa nu trebuie doar să-și păstreze picioarele răcoroase și uscate departe de transpirație. , dar și pentru a le proteja de umiditatea exterioară – și deci să folosească încălțăminte de protecție hidrofugă.

Pantofii de lucru hidrofugă tind să fie mai puțin respirabili, așa că atunci când alegeți pantofii de siguranță S2 sau S3 pentru lunile de vară este deosebit de important să vă concentrați asupra modelelor care combină hidrofugența și respirabilitatea excelentă.

Dacă munca ta necesită un pantof cu un grad ridicat de siguranță, mai performant și mai eficient, nu dispera: chiar și cei mai robusti, hidrofugă, anti-punctură și pantofi superioare din piele pot fi respirabili, confortabili și flexibili, perfecti pentru utilizare pe timp de vară .

Este cazul pantofilor Utility Diadora care folosesc Net Breathing System ™ de la Geox, precum cele mai noi modele Glove Tech. Membrana speciala impermeabila si respirabila rezultata din aceasta tehnologie este compusa dintr-un material microporos care permite trecerea transpiratiei sub forma de vapori de apa si o expulza din talpa perforata, impiedicand in acelasi timp patrunderea apei. In acest fel este facilitata termoreglarea naturala a piciorului, care ramane uscat si sanatos chiar si in cele mai calduroase conditii climatice si in cele mai intense situatii de munca.

Pe lângă Net Breathing System™, pantofii Glove Tech combină materiale și technologii de varf pentru a asigura atât performanța de protecție, cât și confortul piciorului: partea superioară este din piele despicată Perwanger®, o piele cu caracteristici superioare de impermeabilizare, dar care lasă piciorul să transpire liber; insertul anti-perforație este branțul K SOLE Breathable, patentat exclusiv pentru utilitatea diadorautility și, după cum sugerează și numele, respirabil, ușor și flexibil.

Nu întâmplător modelele Glove Tech ale Diadora Utility sunt pantofii de siguranță ai echipei tehnice Aprilia, care lucrează pe tot parcursul verii în mediul solicitant al circuitelor de motociclete din lume.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari