Imbracamintea de ploaie vant si ce inseamna certificarea

   De multe ori utilizam imbracamintea de zi cu zi pe care o alegem tinand cont aspectele estetice si de confort, insa cand suntem expusi la intemperii si clima varibila cu ploaie, vant si frig ne dam seama cat de necesara este o geaca adecvata, ce poate avea rol de scut de protectie iar in unele cazuri poate salva de la probleme de sanatate grave sau deces. Exista multe cazuri consemnate in istorie in care chiar si oameni antrenati dintr-o unitate militara sau sportivi au ajuns victimele intemperiilor.

   Rolul nostru in cadrul Top Protectie este de a constientiza limita intre siguranta, confort, risc, pericol, iar de data aceasta vom detalia cateva caracterisitici ce desemneaza o geaca a fi impermeabila sau chiar respirabila.

Astfel ca standardul european EN343 specifică cerințele și metodele de testare aplicabile materialelor și cusăturilor îmbrăcămintei de protecție împotriva influenței precipitațiilor, (de exemplu, ploaie, zăpadă), umiditate si ceata. Impermeabilitatea și rezistența la vapori de apă sunt proprietățile esențiale care trebuie testate.

X se referă la nivelul impermeabil cu 3 clase. Clasa 3 fiind cel mai înalt nivel de protecție impermeabilă.

Y se referă la nivelul respirabil cu 3 clase. Clasa 3 fiind cel mai înalt nivel de permisivitate la vaporii de apa din interior catre exterior.

Cel mai bine daca cele 2 se combina intr-un mod adecvat, nu neaparat maxim.

De exemplu daca cineva lucreaza in exterior dar nu depune efort, corpul lui nu se supraincalzeste astfel ca nu produce transpiratie si vapori, de aceea nu are nevoie de respirabilitate, insa daca activitatea statica il obliga sa stea in ploaie si vant mai multe ore geaca trebuie sa fie cat mai impermeabila ceea ce creste si rezistenta la vant. In sens opus se afla persoana care permanent depune un efort mare, cara, manipuleaza obiecte grele, parcurge in viteza distante lungi, aceasta nu ar trebui sa poarte imbracaminte impermeabila in permanenta decat atunci cand apar aceste riscuri de ploaie vant; in restul timpului lucratorul are nevoie de imbracaminte cat mai respirabila cu absorbtie si evacuare buna a transpiratiei.

   Daca situatia nu permite un schimb de haine pe teren iar lucratorul va avea o singura geaca de protectie, recomandam o impermeabilitate mare X=3 si o respirabilitate medie Y=2

Recomandarea adecvata se poate face individual in functie de locul de munca, mai ales ca de obicei peste cerintele de impermeabilitate se suprapun si cele de frig sau cald. 

Va dorim spor in alegerea corecta iar pentru sfaturi va rugam sa ne scrieti un email.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari