Inovația în domeniul sustenabilității: Cum să construiești clădiri mai verzi

 Considerată unul dintre cele mai mari sectoare din lume, adoptarea tehnologiilor inovatoare au permis industriei de inginerie și construcții să persevereze în ultimii doi ani. De fapt, s-a remarcat că industria construcțiilor probabil va ieși din pandemie mai digitalizată și mai orientată către durabilitate.

De exemplu, noi tehnologii sunt dezvoltate în mod constant pentru a sprijini inițiativele de construcție ecologică, iar firme precum Terraco lucrează activ pentru a încorpora practici mai ecologice prin inovarea continuă a produselor durabile și ecologice.

archdaily.com
archdaily.com
Ce înțeleg companiile prin inovație?

Terraco consideră că inovația este procesul de transformare a unei idei sau a unui concept într-o soluție care creează valoare reală pentru proprietar, aplicator, mediu sau alte părți interesate. Compania suedeză consideră că clădirile verzi pot reduce impactul negativ asupra mediului, conservând în același timp resursele și îmbunătățind calitatea vieții prin proiectare, construcție sau exploatare.

De exemplu, gama de produse Terraco Ecolife nu conține compuși organici volatili (COV), formaldehidă, APEO, metale grele și alte substanțe chimice potențial dăunătoare. Aceste inovații pe bază de apă, fără solvenți, care sunt verificate de terți, conțin polimeri speciali și aditivi care asigură că sunt ecologice și respectă cele mai stricte reglementări internaționale de sănătate și mediu.

archdaily.com
archdaily.com
Nevoia continuă de inovare 

Terraco subliniază că variabile precum clima, culturile, tradițiile și alți factori economici și de mediu influențează proiectarea și construcția clădirilor verzi. Centrul tehnic global al companiei lucrează îndeaproape cu centrele tehnice regionale din Emiratele Arabe Unite, China și Coreea, evaluând în mod constant cerințele pieței și înțelegând nevoile locale.

Pentru un sistem precum EIFS (Exterior Insulation Finishing Systems) de la Terraco, care ajută clienții să-și protejeze fațadele exterioare și să beneficieze de economii de energie de până la 50%, produsele sunt dezvoltate și sistemele sunt modificate pentru a fi la performanțe optime în condiţii foarte diverse.

John Carey, directorul tehnic al Grupului Terraco, spune: „Resursele noastre tehnice din Orientul Mijlociu ajută la evaluarea eficienței produselor aplicate în condiții calde și aride, în timp ce echipele noastre din Europa ajută la testarea aceleiași inovații la temperaturi sub zero grade.”

archdaily.com
archdaily.com
Colaborare pentru inovare

Acest efort de colaborare ajută grupul să lucreze împreună în diferite zone geografice pentru a putea îmbunătăți soluțiile și a le adapta la fiecare mediu.

În plus, acest proces asigură recunoașterea și incorporarea informațiilor despre clienți, în timp ce echipele comerciale locale din cadrul grupului ajută firma să fie la curent cu cele mai recente tehnologii și tendințe din industrie. De exemplu, Terraco a lansat recent un compus de umplere și nivelare numit Handycoat LoDust în Coreea de Sud și Iordania.

Potrivit Terraco, acest produs reduce praful rezultat în urma șlefuirii cu până la 80%, permițând o aplicare ușoară și confortabilă și reducând disconfortul cauzat de particulele de praf create în timpul procesului de șlefuire. Firma observă că acest lucru a fost posibil doar prin înțelegerea meticuloasă a perspectivelor clienților, a lanțului valoric și a dinamicii pieței locale, cu o puternică colaborare interfuncțională în cadrul grupului.

În cele din urmă, factorii de decizie și autoritățile joacă, de asemenea, un rol cheie în stimularea inovației. Inițiativele guvernamentale, cum ar fi masterplanul UAE 2040 și viziunea Arabiei Saudite pentru 2030, sunt catalizatori pentru mai multă inovație în industria construcțiilor. Provocarea pentru industrie este să se asigure că întregul lanț valoric poate implementa și adopta aceste inovații la timp.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari