Inovație: zgârie-nori muntoși fură privirile în Amsterdam

Un zgârie-nori unghiular asemănător muntelui, cu vârfuri zimțate, numit Valley, care a fost proiectat de studioul olandez MVRDV, s-a deschis oficial în Amsterdam, Olanda. Proiectul de 75.000 de metri pătrați din districtul Zuidas din Amsterdam a fost proiectat pentru dezvoltatorul imobiliar EDGE și conține 200 de apartamente împreună cu birouri și restaurante.

Clădirea de 100 de metri înălțime a fost proiectată ca o „simfonie a vieții”, potrivit partenerului fondator al MVRDV, Winy Maas.

„Cum faci un cartier de birouri de locuit?” spuse Maas. "Cum ar trebui să fie casele? Ce mai este nevoie? Acestea au fost întrebările cu care am început când am proiectat Valley."

„În loc de un centru de afaceri, această investiție de-a lungul Beethovenstraat din Amsterdam este acum o simfonie a vieții – oameni care lucrează, dar și fac grătar pe terasele lor, vizitatorii care se relaxează în vale, pot face cumpărături în grotă, iau cina lângă stradă și chiar și curățatorii de ferestre și grădinarii care escaladează înălțimile”, a adăugat el.

„Valley este un prim pas către transformarea acestei părți a Amsterdamului într-un oraș mai verde, mai dens și mai uman.”

Construcția este compusă din trei turnuri conectate de diferite înălțimi care se ridică dintr-o structură de podium. Fiecare dintre turnuri are o fațada vitrată mai mare și o fațadă contrastantă care conține o multitudine de terase și balcoane care se suprapun.

Specialiștii au folosit instrumente digitale personalizate pentru a se asigura că fiecare apartament are suficientă lumină, creând în același timp un model aparent aleatoriu pe balcoane, care au fost îmbrăcate cu 40.000 de plăci de piatră.

Sursa: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari