New York intenționează să transforme hotelurile subutilizate în locuințe accesibile pentru a oferi adăpost persoanelor fără locuințe

Primarul New York-ului, Eric Adams, și-a exprimat sprijinul pentru un proiect de lege care ar favoriza transformarea hotelurilor subutilizate sau vacante în locuințe accesibile. Primarul îndeamnă deblocarea unui instrument esențial în combaterea crizei locuințelor și crearea de spații accesibile. Cadrul de conversie propus de proiect ar permite autorităților să creeze unități de locuințe la prețuri accesibile la două treimi din cost și o treime din timpul necesar pentru construcție.

Conform planului primarului Adams, orașul New York este pregătit pentru cea mai mare investiție în locuințe din istoria orașului. „Criza locuințelor din oraș necesită creativitate și noi instrumente pentru a construi și a conserva case mai accesibile”, a declarat comisarul pentru conservarea și dezvoltarea locuințelor din New York City, Adolfo Carrión, Jr. „Această legislație este un prim pas necesar pentru a debloca potențialul pentru mai multe conversii care pot extinde oferta de locuințe accesibile.”

archdaily.com
archdaily.com

„Ne confruntăm cu o criză a persoanelor fără adăpost și o criză a locuințelor. Prin reutilizarea hotelurilor subutilizate, putem crea locuințe de sprijin mai rapid și mai ieftin. Le putem pune la dispoziția familiilor, persoanelor în vârstă și oricărui newyorkez care are nevoie de locuințe accesibile și permanente, inclusiv vecinilor noștri care se confruntă cu lipsa adăpostului.” – Primarul New York-ului , Eric Adams

Proiectul de lege deschide calea pentru mai multă flexibilitate, cu scopul de a aborda penuria de locuințe. Actuala administrație din New York a propus deja 171 de milioane de dolari în finanțare pentru adăposturi destinate persoanelor fără locuință.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari