Noile perspective ale dezvoltărilor imobiliare rezidențiale din România

În România, clădirile rezidențiale înalte nu sunt foarte răspândite, iar majoritatea orașelor nu au construit clădiri rezidențiale de înălțime semnificativă, cum ar fi cele din marile metropole internaționale. Dezvoltarea de clădiri înalte în principal se concentrează pe clădiri de birouri sau mixte.

Cu toate acestea, câteva orașe au început să dezvolte proiecte rezidențiale mai înalte în ultimii ani.

Iată topul celor mai înalte clădiri rezidențiale din România aflate în faza de construcție:

1. București – Capitala României pare să aibă cele mai înalte clădiri rezidențiale din țară. Dezvoltările recente au inclus clădiri cu mai multe etaje destinate locuințelor.

Un exemplu de astfel de proiect este reprezentat de Complexul rezidențial UP-site Bucharest. Acest proiect planificat în zona Floreasca va consta în două clădiri turn, una cu 14 etaje și cealaltă cu 25 de etaje, adăpostind în total 250 de apartamente exclusiviste și facilitând 400 de locuri de parcare. Bugetul deja stabilit pentru investiții este evaluat la minimum 180 milioane de euro.

2. Iași – Unul dintre cele mai mari orașe din România, a început să dezvolte proiecte mai înalte în ultimii ani. Compania de dezvoltare imobiliară Prime Kapital este angajată în realizarea celui mai remarcabil proiect cu utilizare mixtă, denumit Silk District – care vizează construirea unui proiect mixt, în primă fază de rezidențial care cuprind 661 de apartamente, printre care și bloc cu 11 etaje, cu un număr total de 346 de apartamente. o a doua fază de birouri – peste 20.000 mp. Prima investiţie este estimată la peste 200 milioane euro, iar cea de-a doua, la 100 milioane euro.

3. Cluj-Napoca – Cel mai înalt bloc de locuit din România, se construiește pe Calea Florești, la ieșirea din Cluj-Napoca spre comuna Florești, Proiectul denumit West City Tower, bloc turn cu 25 de etaje, va livra pe piață 182 de unități locative cu 1, 2 sau 3 camere începând de la 40 mp până la 70 mp și va dispune de 5 niveluri de parcare, lift panoramic exterior și spațiu de joacă pentru copii.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu progresele în domeniul construcțiilor rezidențiale, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOLULUI

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari