Noul sistem de trecere și fixare a cablurilor SKINTOP® MULTI-M, brevetat LAPP

Tendința către digitalizare și miniaturizare nu se oprește nici când vine vorba despre sisteme de trecere și fixare a cablurilor (presetupe).

Un număr tot mai mare de cabluri, cu un diametru mic trebuie să treacă prin spații înguste, astfel, utilizarea presetupelor individuale devine o provocare.

Soluția este un noul sistem rotund SKINTOP® MULTI-M de trecere și fixare pentru mai multe cabluri.

Presetupa multi-cablu SKINTOP® MULTI-M cu filet de fixare metric este în prezent cel mai inovator sistem ce permite trecerea unui numar mai mare de cabluri decât variantele clasice de presetupe de aceleași dimensiuni.

Tehnologie gel pentru sisteme inovatoare de trecere pentru mai multe cabluri

Până la 30 de cabluri neasamblate pot fi fixate într-o carcasă de tablou fără a ocupa prea mult spațiu. Inovația se bazează pe o tehnologie specială cu gel, care este deja utilizată la produsele SKINTOP® MULTI dreptunghiulare. Cu toate acestea, cerința pentru o versiune cu filet metric rămâne încă tot mai mare.

Cablurile sunt pur și simplu împinse prin inserția elastică de gel și sunt ținute în poziție fixă. Corpurile străine, cum ar fi apa, nu pot trece. Geometria conică brevetată a punctelor individuale de trecere a cablurilor permite, de asemenea, creșterea intervalelor maxime de fixare și asigură trecerea cablurilor cu diametre de până la 6mm. Un alt avantaj este construcția compactă a modelului SKINTOP® MULTI-M, care permite o configurație cu economie mare de spațiu, precum și o economie de timp la montaj și instalare (procesul de pre-perforare necesar în cazul sistemelor dreptunghiulare dispare). În cazul în care nu sunt folosite toate punctele de trecere, acestea rămân închise și etanșate în condiții de siguranță fără să fie necesare accesorii suplimentare.

Aplicațiile pentru sistemele rotunde de trecere pentru mai multe cabluri includ dulapuri de comandă și automatizare și echipamente de control.

SKINTOP® MULTI-M este conform standardului de protecție IP 68, nu conține halogen și silicon, este rezistent la UV, ozon și uleiuri. Pe lângă inserția sa de gel, are un cadru din policarbonat, iar temperatura maximă la care se poate utiliza este de 110 °C.

SKINTOP® MULTI-M are certificarea UL pentru piața nord-americană, produsul fiind în conformitate cu standardele UL 50, UL 50E, CSA C22.2 și UL 508A pentru sistemele de control industrial (de ex. dulapuri de comandă).

SKINTOP® MULTI-M este disponibil în prezent în trei variante:

- Varianta 1:  M40x1.5  are capacitea de fixare de până la 12 cabluri de diferite dimensiuni, având diametru de strângere între 1 și 6mm (2 x 1-4 mm și 10 x 2-6 mm).

- Versiunea a 2-a are dimensiunea M50x1.5 și permite fixarea a 18 cabluri cu diametrul exterior de 2-6 mm.

- Version 3: M63x1.5 ce permite fixarea a 30 de cabluri, gama de fixare fiind de 2-6mm.

Dimensiunile M25x1,5 și M32x1,5 vor fi adăugate la gama de produse anul acesta.

Vizitați website-ul nostru www.lapp.ro pentru mai multe detalii și produse. Un specialist LAPP vă stă mereu la dispoziție.

Articol realizat de: Areta Rîpeanu, Product Manager LAPP Romania

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari