Pomul de Crăciun poliedric cu decupaje pâlpâitoare în formă de stea

Studioul de design japonez Nendo a creat un brad de Crăciun de culoare aurie pentru centrul comercial Tokyo Midtown din Roppongi, Tokyo, cu decupaje cinetice concepute să semene cu „lumini strălucitoare”.

Copacul de 7,5 metri înălțime, care se află în mijlocul centrului comercial, are o suprafață poliedrică realizată din panouri plate metalice care au fost prinse împreună pentru a forma o piramidă.

În spatele panourilor, care au decupaje în formă de stea, stau 416 ventilatoare compacte. Acestea au fost programate pentru a muta panourile cu modele în sus, în jos și peste copac.

„Piesele nu numai că se leagănă și se mișcă odată cu vântul, dar pot, de asemenea, să se balanseze în aer, prinzând vântul la momentul programat”, a spus Nendo. „Prin primirea continuă a unei anumite cantități de flux de aer, piesele plutesc și în sus într-o manieră susținută”.

Aceste piese, care cuprind atât stelele decupate, cât și pătratele din care au fost tăiate, pot fi văzute pe terasa din grădina Tokyo Midtown, precum și pe terasele sale din galerie și atrium. 

Nendo, care creează atât arhitectură, cât și produse, a dezvăluit recent o arhivă care va folosi pentru a-și găzdui produsele și mobilierul care a fost realizat din canale prefabricate din beton.

Sursa: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari