Primele imagini ale Muzeului Viitorului din Dubai au fost dezvăluite înainte de deschidere

Noi imagini ale Muzeului Viitorului din Dubai proiectat de către Killa Design și Buro Happold au fost dezvăluite înaintea deschiderii sale oficiale, pe 22 februarie 2022. Muzeul promite o experiență unică, care îmbină știința, tehnologia și mediul prin teme distincte și medii captivante care solicită toate cele cinci simțuri. Proiectul își propune să „transforme percepția asupra viitorului așa cum îl cunoaștem”, prezentând o lume care este imaginabilă peste 50 de ani de acum încolo.

Numită  „cea mai frumoasă clădire de pe Pământ” de către conducătorul Emiratului Dubai , șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, muzeul este considerat una dintre cele mai complexe structuri din lume, care reprezintă renașterea excelenței arabe în știință, matematică și cercetare. Este alcătuit dintr-un deal verde, o clădirea principală și un volum în formă de tor care se află în partea de sus pe o suprafață totală de 30.548 mp, alimentat cu 4.000 de megawați de energie solară.

archdaily.com
archdaily.com

Elementul în formă de tor, care se ridică la 77 de metri deasupra nivelului solului, prezintă caligrafie arabă pe toată suprafața pereților. Scriptura, care servește drept ferestre, este realizată din peste 1.000 de panouri compozite ignifuge, placate cu oțel inoxidabil, fiecare dintre acestea fiind proiectat în mod unic.  

archdaily.com
archdaily.com

Muzeul este format din șapte etaje, fiecare dedicat unei teme diferite de expoziție. De-a lungul călătoriei lor, vizitatorii vor vedea viitorul umanității în spațiul cosmic, precum și minunile viitoare ale ecologiei și bunăstării umane pe primele trei etaje. Celelalte trei etaje prezintă tehnologii care se adresează sănătății, apei, alimentelor și transportului, în timp ce ultimul etaj este dedicat copiilor. Alături de spațiul expozițional captivant, MOTF a colaborat cu mărci globale și instituții naționale pentru a prezenta produsele și inovațiile de mâine în lumea tehnologiei, sustenabilității, transportului, sănătății și spațiului.

archdaily.com
archdaily.com

În 2016, Killa Design a dezvoltat primul birou imprimat 3D din lume complet funcțional în Dubai. Intitulată Office of the Future, clădirea este în prezent sediul Dubai Future Foundation, precum și spațiu expozițional și incubator pentru viitoarele tehnologii emergente din regiune. Structura a fost realizată folosind o tehnică de „imprimare” aditivă a betonului, folosind o imprimantă 3D de 6 metri înălțime, 36 de metri lungime și 12 metri lățime.

Sursă: archdaily.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari