Racirea unei hale cu sarcina termica mare

Breezair a fost solutia aleasa pentru obținerea unei temperaturi de confort într-o hala unde se produce folie termocontractibila.

Parte a grupului Berry Global, Romfilms  este liderul productiei de folie termocontractibila de mare productivitate din Romania, cu desfacere in Ungaria, Cehia, Marea Britanie si nu in ultimul rand pe piata interna.

Unitatea de productie din Arad este dotata cu extrudere, folia termocontractibila obtinandu-se prin topirea materiei prime, polietilena, la temperaturi de peste 200 grd Celsius. Topirea este urmata de un proces de extrudare pana la obtinerea unui balon foarte subtire care este umflat cu aer cald pana ajunge la inaltimea de aproximativ 7 metri, de unde este preluat de un sistem de valturi.

Este lesne de inteles ca acest proces tehnologic aduce cu sine un aport de caldura semnificativ in hala de productie, ceea ce face ca temperatura mediului de lucru sa fie foarte crescuta.

In acest proiect, am avut provocari din doua directii. Pe de o parte, a trebuit sa gasim o solutie de racire adecvata sarcinii termice uriase, iar pe de alta parte, a trebuit pastrata viteza de circulatie a aerului la niste valori foarte mici pentru a nu periclita integritatea balonului de polietilena.

Desi nu a fost o tema usoara, sistemul de racire Breezair s-a dovedit din nou a fi solutia salvatoare, coroborat cu o distributie a aerului atent conceputa, pentru a nu produce curenti de aer semnificativi.

Abordarea acestei aplicatii in mod traditional, cu centrale de tratare a aerului si/sau instalatii frigorifice conventionale ar fi insemnat un cost si un consum energetic urias.

Breezair nu poate fi egalat cand este vorba de eficienta energetica, consumul fiind de cel putin 5 ori mai mic decat instalatiile conventionale. Racirea se produce folosind apa de retea si aer proaspat 100%, ceea ce, in contextul situatie pandemice prin care trecem, este inca un atu important in favoarea acestei solutii. La care ar trebui sa adaugam mentenanta simpla si neexcesiva si nu in ultimul rand simplitatea si costurile reduse de instalare si utilizare.

Au fost instalate 12 unitati de racire TBS 580 Supercool pe acoperisul halei, distributia aerului facandu-se cu ajutorul unei combinatii de tubulatura metalica si tubulatura textila cu buzunare de difuzie, cu un design special pentru aceasta aplicatie. Trecerile s-au realizat prin tavanul din beton al halei. Evacuarea aerului cald s-a realizat cu ajutorul unei ventilatii mecanice sincronizata cu unitatile Breezair din punct de vedere al debitelor.

In final, am livrat ceea ce am promis, adica o temperatura confortabila in zona de productie si lucratori fericiti, asa cum reiese si din declaratia dlui George Stefanescu – Extrusion Manager, care ne spunea intr-un email ca solutia noastra de racire a fost “o investitie extraordinar de buna” si care a avut bunavointa sa ne lase urmatoarea recenzie:

“Apreciez profesionalismul echipei de montaj, modul in care s-a lucrat si seriozitatea. Eficienta solutiei de racire si ventilatie este constant foarte apreciata de colegii nostri din hala de productie, inclusiv de colegi din alte locatii ale Berry Global, care pot face comparatie intre ce a fost inainte si ce este acum…”

Sau cum spunea Euclid… QUOD ERAT DEMONSTRANDUM

Daca doriti sa aflati mai multe despre solutia noastra, sau sa ne contactati pentru a obtine o cotatie estimativa, gasiti mai multe detalii aici: www.racire-industriala.ro

Alte articole de la acest producator:

Nu exista articole de afisat.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari