Shazam-ul arhitecților: senzori de culoare care ajută arhitecții să identifice nuanțele potrivite de vopsea

Dulux și Palette Pico sunt doi senzori lansați pe piață care ajută în identificarea corectă a nuanței de culoare

Cu toții cunoaștem aplicația Shazam care ne ajută să găsim rapid o melodie pe baza a câtorva secunde auzite în treacăt la radio. Ei bine, cum ar fi ca o astfel de aplicație să te ajute să identifici culoarea pereților dintr-o cafenea care ți s-a părut că ar fi extrem de potrivită pentru propria ta cameră creativă de acasă? Probabil că ospătarul nu va ști să te ajute, însă înarmat cu un senzor de tip Dulux sau Palette Pico identificarea acelei culori va deveni o joacă. Aceste tipuri de dispozitive sunt cu atât mai utile pentru arhitecți și designeri care trebuie mereu să se mențină conectați la tendințe și să aibă asupra lor un bagaj consistent de cunoștințe care să acopere nevoile beneficiarilor.

Cum funcționează și ce este Dulux?

 www.dulux.ca/diy/colour/dulux-colour-sensor
www.dulux.ca/diy/colour/dulux-colour-sensor

Senzorul de culoare Dulux este un instrument la îndemână pentru decoratorii de case și designerii profesioniști deopotrivă, care caută să găsească potrivirea perfectă a vopselei la o culoare existentă. Dispozitivul permite utilizatorilor să scaneze o culoare pe care o văd pe un perete sau obiect, apoi le direcționează către cea mai apropiată variantă de vopsea disponibilă. Cu aplicația conectată, aceștia pot răsfoi prin diferite scheme de culori și pot vedea cum ar arăta diverse finisaje de vopsea.

După ce utilizatorii sunt mulțumiți de culorile pe care le-au asortat, pot utiliza aplicația pentru a găsi numele și numărul exact al vopselei, astfel încât să o poată cumpăra din magazin cât mai eficient.

Palette Pico – o alternativă la Dulux

O altă soluție la îndemână este și dispozitivul Palette Pico. Acesta înregistrează culoarea în câteva secunde. Dispozitivul este de fapt primul din lume de potrivire a vopselelor de acest fel și a fost proiectat pentru a înregistra și detecta instant nuanțe hiper-specifice de culori.

Palette Pico este ideal pentru utilizarea în timpul deplasărilor datorită dimensiunii sale compacte. Are de asemenea, și o aplicație dedicată, care funcționează ca un instrument util pentru pasionații de culori precum pictorii sau designerii de interior.

Aplicația poate fi descărcată pe dispozitivele Android și iOS și este disponibilă alături de o vastă bibliotecă de culori de la mărci populare de vopsea precum Behr, Sherwin-Williams, Dunn Edwards, ECOS Organic și Farrow & Ball, etc.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari