Subiectul protectiei ESD si a imbracamintei cu standarde multiple

    Pentru ca subiectul este unul in primul rand tehnic, adaugam aici informatiile/definitiile pentru termenii si standardele intalnite atunci cand cautam articole de protectie ESD, ARC, apoi exemplificam cu colectia primordiala de imbracaminte si incaltaminte.

CE ESTE EN 1149-5?

Acest standard european face parte dintr-o serie de standarde pentru metodele de testare și cerințele privind proprietățile electrostatice ale îmbrăcăminții de protecție. Standardul specifică cerințele privind materialele și designul pentru articolele de îmbrăcăminte utilizate ca parte a unui sistem total împământat, pentru a evita evacuările incendiare. Cerințele pot să nu fie suficiente în atmosfere inflamabile îmbogățite cu oxigen.

  EN 1149-1: Metoda de încercare pentru măsurarea rezistentei la suprafață. Rezistența la suprafață măsoară conductivitatea dintre două puncte de pe suprafața unei țesături. Cu cât rezistența este mai mică cu atât conductivitatea este mai mare, ceea ce duce la încărcarea pe pământ.  

EN 1149-2: Metoda de încercare pentru măsurarea rezistenței electrice printr-un material (rezistență verticală). Acesta este nivelul de conductivitate măsurat prin adâncimea unei țesături.

EN1149-3: Metode de testare pentru măsurarea decăderii încărcătura. Măsoară cât timp este nevoie pentru ca un curent electric să disipeze. Cu cât se dispersează mai repede, cu atât sunt mai mari proprietățile antistatice ale îmbrăcăminții.

EN 1149-5: . EN 1149-5 specifică cerințele de performanță și proiectare pentru a evita descărcarea statică a îmbrăcămintei de protecție electrostatică disipativă, ca parte a unui întreg sistem legat la pământ, pantofi, îmbrăcăminte și pardoseală. Materialul îndeplinește cerințele.

CE ESTE IEC 61482-2:2009

ACEST STANDARD CERCETEAZĂ CAPACITATEA FABRICILOR ȘI A ARTICOLELOR DE ÎMBRĂCĂMINTE DE A PROTEJA ÎMPOTRIVA EFECTELOR TERMICE ALE UNUI ARC ELECTRIC. ACEST LUCRU POATE FI REALIZAT PRIN DOUĂ METODE DE TESTARE: 1. METODA DE TESTARE BOX 61482-1-2 ȘI 2. METODA ARC DESCHIS 61482-1-1. ACEASTĂ PAGINĂ SE CONCENTREAZĂ NUMAI ASUPRA METODEI ARC DESCHIS.

TESTUL ARCULUI ELECTRIC 1) Un arc electric este format din flăcări puternice de electricitate care poate duce la numeroase răniri. 2) Metoda de testare a arcului deschis evaluează capacitatea țesăturii de a oferi rezistență la energia termică creată în timpul unui arc electric. 3) Acest test face parte din standardul american NFPA 70E și standardul european IEC 61482-2. 4) Acest test are drept scop stabilirea ATPV (Arc Thermal Performance Value) sau Ebt (Energy Breakopen Threshold) pentru o țesătură.

TESTUL EBT SI ATPV 1) Ebt arata cantitatea de energie necesară pentru a provoca deschiderea unei țesături. ATPV este cantitatea de energie necesară pentru a cauza o ardere de gradul 2 prin țesătură. 2) Ambele ATPV și Ebt sunt exprimate în calorii pe cm2 (Cal / cm2). Materialul este testat cu un arc de 8kA pentru diferite durate de incident și se calculează un rating general calorii. 3) Cu cât evaluarea Cal este mai mare cu cât este mai bună protecția oferită. Se presupune că lucrătorii sunt în siguranță dacă evaluarea arcurilor hainei lor depășește energia incidentă a arcului electric calculată în cel mai rău caz de evaluare a riscului.

1) Îmbrăcămintea poate fi stratificată pentru a obține o cal mai bună. De exemplu, un strat termic poate atinge un Ebt de 4,3 Cal / cm2, iar un strat exterior poate atinge un ATPV de 13,6Cal / cm2. 2) Cu toate acestea, clasificarea ATPV / Ebt va fi mai mare decât suma celor două straturi individuale, deoarece diferența de aer dintre cele două straturi conferă protecție suplimentară purtătorului

Anti static MODAFLAME

Fibrele modacrilice oferă rezistență inerentăla flacără, stabilitate dimensională excelentă și proprietăți elastice ridicate care permit îmbrăcămintei să-și păstreze forma. Conținutul ridicat de bumbac oferă materialului confort,căldură Fibra de carbon țesută în țesătură oferă proprietăți anti-statice inerente

Anti static BIZFLAME

Bizflame este un finisaj propriu rezistent la flacără care, atunci când este aplicat pețesătură, oferă o rezistență excelentă la flacără.Fibrele de carbon tesute in material confera oprotectie antistatica permanenta.si

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari