Tehnologia care ar putea transforma clădirile în instrumente de combatere a schimbărilor climatice

În ultimele două decenii, industria construcțiilor a lucrat pentru a reduce efectele carbonului asociate structurilor și materialelor. Sectorul construcțiilor reprezintă o parte uriașă a emisiilor de carbon, astfel încât deciziile privind materialele și ingineria au consecințe mari asupra climei. Acest lucru este valabil mai ales pe măsură ce mai multă populație a lumii iese din sărăcia rurală și se îndreaptă spre zonele urbane.

bloomberg.com
bloomberg.com

O companie globală de proiectare spune că designerii trebuie să depășească obiectivele existente de eficiență „net zero” vizate de grupuri precum World Green Building Council. În următoarele două decenii, industria ar trebui să caute să realizeze structuri care consumă mai mult carbon decât produc, potrivit Skidmore, Owings & Merrill.

„Premisa pe care o propunem este că credem că trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să privim dincolo de net zero”, spune Chris Cooper, partener la SOM. „Putem construi clădiri care să acționeze mai mult pe post de copaci și care absorb efectiv carbonul?”

Designerii de la SOM au prezentat viziunea firmei pentru arhitectura cu carbon net negativ la COP26 pe 11 noiembrie. Această provocare, numită „Urban Sequoia”, imaginează structuri înalte care utilizează tehnologii inovative, cum ar fi captarea directă a aerului pentru a absorbi carbonul atmosferic și genera biocombustibili.

Sursă: bloomberg.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari