Cum va arăta cea mai înaltă clădire din Republica Cehă?

Studioul ceh Chybik + Kristof a proiectat un zgârie-nori cu 56 de etaje în Ostrava, Republica Cehă, care va deveni cea mai înaltă clădire din țară.

Denumit Turnul Ostrava, clădirea de 235 de metri înălțime va fi construită pentru dezvoltatorul RT Torax Group în orașul Ostrava din estul țării.

dezeen.com
dezeen.com

Când va fi finalizat, acesta va fi de două ori mai mare decât Turnului AZ din Brno, care măsoară 111 metri și este în prezent cea mai înaltă clădire din Republica Cehă.

Pregătit să fie construit în apropierea unui centru comercial și a unei foste oțelări, turnul va avea o formă distinctă compusă din două forme triunghiulare stivuite.

Triunghiul inferior, care se îngustează spre centrul zgârie-norilor, susține un triunghi inversat întors la 90 de grade spre bază.

„Intenția noastră a fost să creăm o formă simplă, dar puternică, care să acționeze ca un far în centrul orașului”, a spus Michal Kristof , cofondatorul Chybik + Kristof.

dezeen.com
dezeen.com

Clădirea cu utilizare mixtă va avea spații comerciale și de birouri la cele 11 etaje inferioare, cu un hotel și un restaurant la cele patru etaje de mai sus. Apartamentele vor ocupa etajele superioare ale turnului.

La ultimele două etaje ale turnului vor fi o cafenea și un bar, acoperite de o terasă accesibilă publicului pe acoperiș.

„Regândind tipologia zgârie-norilor și funcția lor de a servi publicul și de a activa mediul urban, una dintre misiunile noastre de bază a fost să creăm un impact social pozitiv în inima orașului Ostrava”, a spus Kristof.

dezeen.com
dezeen.com

Sursă: dezeen.com

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari