Fabrica Jakob: Punct de referință în arhitectura tropicală durabilă

Fabrica Jakob, un spațiu de producție extrem de inovator și specific, destinat să devină o referință în arhitectura tropicală durabilă. Fabrica este specializată în producția de cabluri de oțel, Jakob Rope Systems, o organizație de producție de înaltă calitate, specializată în plase de oțel personalizate folosite în domeniul privat până la cel industrial.

Suprafața de 30.000m2 a amplasamentului este situată în centrul unui parc industrial la 50 de kilometri nord de Ho Chi Minh City, capitala economică a Vietnamului.

Construirea Fabricii Jakob a fost văzută ca o oportunitate unică pentru rollimarchini și G8A de a propune o alternativă la aceste practici dăunătoare, prezentând un proiect strategic de economisire a terenului, cu elemente de design pasiv.

Propunând o alternativă prietenoasă cu mediul la clădirile de producție tipic orizontale. Fabrica Jakob oferă o strategie inovatoare de densificare verticală, stivuirea zonelor utilizabile pe plăci suprapuse.

Acest design robust evită utilizarea terenului, negând dezvoltarea ne-necesară a terenurilor, oferind în același timp spații exterioare agreabile pentru lucrători.

Inspirându-se din arhitectura tropicală tradițională a regiunii, design-ul s-a dezvoltat cu o fațadă poroasă concepută ca o "piele" de plantare luxuriantă, structura suspendată fiind susținută de o rețea de două straturi de sfoară întinsă de la sol până la acoperiș.

Plantatorii geotextili orizontali nu numai că filtrează ploaia și soarele, dar contribuie și la scăderea temperaturii atmosferice prin evaporare, acționând ca purificatori de aer și legători de particule de praf.

Distribuția inteligentă a spațiilor de lucru combinată cu fațada de plantare și pereții interiori complet modulari oferă un spațiu de lucru confortabil, o inițiativă pionieristică, deoarece Fabrica Jakob devine primul proiect din Vietnam care propune hale de producție complet ventilate natural.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari