Inovație și Tradiție: Sou Fujimoto dezvăluie acoperișul impresionant de 700 de metri pentru Expo 2025 Osaka

Arhitectul japonez Sou Fujimoto a dezvăluit noi imagini cu proiectul său spectaculos pentru Expo 2025 Osaka, un acoperiș inelar de lemn cu un diametru impresionant de 700 de metri. Acest acoperiș este parte a planului principal pentru expoziția internațională foarte anticipată și va servi ca principala cale de circulație pentru vizitatori.

Într-un interviu recent acordat designboom, Fujimoto a dezvăluit detalii despre proiect, subliniind că acoperișul "nu protejează doar oamenii de soare și ploaie, ci este și enorm, cu un diametru de aproape 700 de metri." Proiectul reprezintă o provocare unică datorită formei sale și a materialelor folosite. Cu toate acestea, arhitectul japonez se simte inspirat de tradiția istorică a construcțiilor din lemn din Japonia și intenționează să îmbine această tradiție cu tehnologie nouă în procesul de construcție.

Alături de Tohata Architects & Engineers și Azusa Sekkei, Sou Fujimoto a creat o structură acoperiș verde care nu numai că va servi drept inel de circulație principal al locației, dar va oferi și priveliști pitorești de sus. Vizitatorii vor putea urca pe acoperiș și vor experimenta o suprafață înălțată care le va permite să se bucure de aer și natură.

Expo Osaka 2025 va avea loc între 13 aprilie 2025 și 13 octombrie 2025 sub tema "Designing Future Society for Our Lives". Expoziția are ca scop promovarea utilizării tehnologiei de vârf pentru a crea idei noi și pentru a aborda provocările globale cu care se confruntă umanitatea.

Sursa articol

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari