Muzeul de Artă Zaishui izvorât din adâncurile lacului

Amplasat pe un lac artificial la intrarea unei noi zone de dezvoltare din Rizhao, în provincia Shandong a Chinei, muzeul liniar cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați se întinde de la un capăt la altul al lacului, acoperind aproape întregul diametru al acestuia.

Ishigami a dorit ca Muzeul de Artă Zaishui să pară că iese din adâncurile lacului. Coloanele paralele se ridică de la fundul lacului pentru a susține un acoperiș subțire din beton, cu o formă ușor unduitoare.

"Coloanele repetate la intervale regulate definesc noua suprafață a apei, în timp ce marginea apei creată de acea suprafață definește noul sol," a explicat Ishigami. "Un nou exterior se naște, în interiorul structurii." Panourile de sticlă au fost inserate între coloane pentru a oferi vizitatorilor vedere spre lac, lăsând intenționat spații între podeaua clădirii și suprafața lacului pentru a permite apei să intre în clădire, scufundând părți din podea. Iarna, în timp ce suprafața apei va îngheța, apa de dedesubt rămâne lichidă și va continua să curgă în interior. 

Acoperișul ondulat din beton al Muzeului de Artă Zaishui atârnă jos în anumite locuri pentru a imita conturul lanțului muntos din spate. În anumite părți ale clădirii muzeului, acoperișul se deschide către cer pentru a introduce natura din jur în clădire.

"Descoperim un mediu natural în interiorul clădirii și, prin caracteristicile sale - ca un nou exterior care a apărut în interiorul clădirii - creăm o legătură prietenoasă cu natura din jur," a spus Ishigami . În fața muzeului, acesta a proiectat un centru pentru vizitatori ascuns sub un acoperiș extins acoperit cu iarbă.

La fel ca Muzeul de Artă Zaishui, centrul pentru vizitatori are o fațadă de sticlă susținută de coloane și are o deschidere largă pe latura care dă spre muzeu.

Două căi de plimbare pe fiecare parte a corpului de un kilometru lung al muzeului îl conectează la mal, unde vizitatorii se pot plimba pentru a experimenta natura din jurul său.

O expoziție de artă tematică cu ciocolată este în prezent expusă la muzeu. Potrivit studioului, clădirea poate fi adaptată pentru a găzdui diverse tipuri de expoziții, precum și concepte de retail, în viitor.

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari