Radiatoare Hygiene: o combinație dintre igienă și confortul termic ambiental

Design sănătos

  Microbii nu trebuie să existe în interioarele cu cerințe sporite de igienă, precum spitale, cabinete medicale și centre de îngrijire. Ei nu trebuie să se găsească nici pe radiatoarele prezente în încăperi, nici în aer. Prin urmare, sunt necesare radiatoare cu un design sănătos adaptat nevoilor specifice. Radiatoarele noastre Hygiene oferă o soluție adecvată pentru interioarele cu cerințe sporite de igienă, deoarece nu au elemente de convecție și, de obicei, nu au protecție superioară sau protecții laterale. De aceea, sunt extrem de ușor de curățat și reduc la minimum circulația aerului din încăpere, prevenind cât mai mult posibil răspândirea microbilor. Acest aspect este valabil și pentru radiatoarele noastre tip coloană Delta, care oferă suficient spațiu pentru curățare datorită distanței de 50 mm dintre elemenți.  

Particularitățile radiatoarelor Hygiene

Radiatoarele utilizate în unități cu cerințe sporite de igienă trebuie să îndeplinească o serie de condiții specifice. Acestea sunt:

- montarea și demontarea ușoară a elementelor ornamentale, dacă este cazul. Mai exact, eventualele protecții lateriale și superioare trebuie să poată fi demontate ușor și rapid. Radiatoarele noastre de Hygiene sunt proiectate fără protecții superioare sau laterale, permițând acces imediat. În cazul tipurilor de radiatoare care au aceste elemente ornamentale, ele se pot demonta ușor înainte de instalare prin ridicarea clemelor metalice galvanizate din partea de jos. Deși radiatoarele tip coloană Delta nu au elemente ornamentale, tehnica de sudare cu laser utilizată pentru a produce acest tip de radiator elimină toate îmbinările sudate, astfel încât radiatoarele să aibă o suprafață plană garantată.

  - accesibilitate facilă la radiator pentru acțiunile de curățare și dezinfectare. Absența elementelor de convecție la radiatoarele noastre panou Hygiene, asigură un acces ușor, care stă la baza unei curățări eficiente. De asemenea, există suficient spațiu între panouri, astfel încât suprafețele interne să fie ușor accesibile pentru inspecția vizuală și curățarea manuală. Radiatoarele noastre tip coloană Delta sunt fundamental igienice, deoarece nu au elemente ornamentale (protecție superioară sau protecții laterale), iar distanța de 50 mm între coloane permite curățarea ușoară.

  - rezistență la agenți de curățare și dezinfectanți. Radiatoarele utilizate în unitățile sanitare trebuie să poată fi curățate prin ștergere umedă și dezinfectare. Prin urmare, stratul lor de protecție trebuie să fie deosebit de rezistent la agenții de curățare și dezinfectanții disponibili în comerț, care sunt posibilpot fi agresivi. Radiatoarele noastre Hygiene au un strat de rășină epoxidică sub formă de pulbere, conform DIN 55900. Astfel, beneficiază de un strat de protecție care nu are practic pori și care creează o suprafață netedă. Prin urmare, probabilitatea ca particulele solide și agenții de contaminare din mediu să se fixeze pe ele este mică, iar aceștia pot fi eliminați fără probleme. Stratul este deosebit de rezistent la utilizarea concentrațiilor de agenți de curățare și dezinfectanți utilizați în unitățile sanitare, care ajută la eliminarea bacteriilor prezente.

Radiatoarele noastre Hygiene au fost testate și evaluate pozitiv de diverse institute independente.

Circulație minimă a aerului

Absența elementelor de convecție din structura igienică nu permite doar accesul rapid la radiator. Acest tip de radiator funcționează mai ales pe principiul căldurii radiante. În comparație cu radiatoarele echipate cu elemente de convecție, radiatoarele Hygiene generează și o convecție foarte redusă a aerului din încăpere. Astfel se reduce la minimum mișcarea turbulentă a aerului din încăpere, astfel încât microbii și particulele de praf sunt dispersate în aer cât mai puțin posibil. Acesta este un avantaj important pentru multe persoane, de la persoanele alergice la cele mai predispuse la îmbolnăvire.

Radiatoare Hygiene pentru confort termic optim în interior

  Un avantaj suplimentar al încălzirii radiante cu radiatoarele Hygiene este căldura confortabilă generată. Încălzirea radiantă asigură o căldură delicată și constantă, care nu usucă aerul. În loc să încălzească aerul, crească temperatura aerului, cum se întâmplă în cazul încălzirii convective, căldura obținută prin radiație încălzește obiectele, persoanele și suprafețele dintr-o încăpere. Este o căldură care acționează direct și care este resimțită mai rapid, susținând senzația de confort. Confortul termic ambiental este un factor de maximă importanță mai ales în medii precum spitale sau centre de îngrijire, unde personalul lucrează în ture lungi, iar pacienții se află în convalescență.  

  Dacă doriți să aflați mai multe despre radiatoarele noastre Hygiene, vă invităm să vizualizați proiectele din portofoliul nostru sau să ne contactați pentru informații suplimentare.  

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari