Un liceu chinez folosește tehnologie de recunoaștere facială care scanează elevii la fiecare 30 de secunde

Un liceu din Hangzhou folosește tehnologie de recunoaștere facială pentru a monitoriza și analiza comportamentul elevilor.

Sistemul analizează emoțiile și acțiunile elevilor în clasă, fiind capabil să detecteze când aceștia vorbesc sau dacă privesc telefoanele mobile. De asemenea, sistemul înlocuiește cărțile de identitate și legitimațiile pentru accesul la bibliotecă sau cantină.

Tehnologia de recunoaștere facială scanează sălile de clasă ale liceului NR 11 din Hangzhou, la fiecare 30 de secunde, și înregistrează expresiile faciale ale elevilor, clasându-i în categorii: fericit, supărat, speriat sau confuz. Sistemul înregistrează, de asemenea, acțiuni ale elevilor, cum ar fi scrierea, citirea, ridicarea unei mâini și dormitul în timpul cursurilor.

Sistemul „inteligent de gestionare a comportamentului în clasă”, potrivit Global Times, înregistrează, de asemenea, prezența studenților la cursuri, iar recunoașterea facială este folosită pentru a plăti pentru prânzul la cantină și pentru a împrumuta articole din bibliotecă.

Directorul liceului a declarat că datele personale ale elevilor sunt protejate, deoarece tehnologia nu salvează imagini din sala de clasă iar datele sunt stocate pe un server local.

Tehnologia de recunoaștere facială utilizată în activitatea poliției

Tehnologia de recunoaștere facială este foarte raspândită în China, unde este utilizată  pentru creșterea eficienței și îmbunătățirea activității de poliție, acestea fiind utilizate pentru a găsi fugari, a urmări întâlnirile obișnuite ale oamenilor și chiar pentru a prezice crima.

Dar utilizarea sistemelor în școli a ridicat preocupările privitoare la confidențialitate și potecția datelor cu carcater personal. În contextul q protecției datelor cu caracter personal, anul trecut, compania chineză Qihoo 360 a închis sute de posturi de supraveghere online. Posturile închise au transmis imagini video din mai multe locații publice, inclusiv bazine de înot, restaurante și săli de clasă – deoarece acestea erau protejate doar de o parolă.

Totuși, sistemele de securitate sunt tot mai populare și des întâlnite în China. După o creștere a violenței și a practicilor discutabile la grădinițe, în Beijing, toate sunt acum obligate să aibă sisteme de supraveghere, unele dintre ele trebuie chiar conectate la sistemele locale de monitorizare a poliției.

China nu este singura țară care introduce supravegherea în școli. La începutul acestui an, capitala Indiei a declarat că va monta camere de supraveghere la toate școlile guvernamentale, permițând părinților accesul în clasă în timp real.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari