Vino să descoperi soluțiile REHAU pentru case pasive la #nZEBRoadshow București


Creşterea continuă a preţului energiei şi epuizarea resurselor a determinat o schimbare radicală a modului de gândire al proprietarilor, proiectanţilor, dar și al arhitecţilor. Tot mai multe persoane se orientează către proiecte sustenabile, soluții inteligente și eficiente, care să le asigure facturi la energie scazute, sau, de cele mai multe ori, aproape egale cu zero.

Aceste clădiri, ale căror consum de energie este foarte scăzut, aproape zero, dar cu eficiență energetică crescută poartă numele de clădiri nZeb. În cazul acestora, necesarul de energie este acoperit în cea mai mare masură de energie din surse regenerabile.

Conceptul de „casă verde” este tot mai prezent în mintea românilor. Pentru că își dau seama că resursele sunt limitate, dar și din cauza prețurilor aflate în continuă ascensiune, oamenii caută alternative favorabile atât pentru propriul buget, cât și pentru mediul înconjurător. Astfel, sustenabilitatea a devenit un cuvânt cheie pentru dezvoltatorii imobiliari, care vor să ofere clienților cele mai potrivite produse bazate pe principiul economiei circulare.

Soluțiile REHAU pentru case pasive

Pentru a putea aborda mai în detaliu subiectul caselor pasive, specialiștii REHAU vor fi prezenți la #nZEBRoadshow București. Astfel, REHAU vă invită între 22 și 25 noiembrie la Arena Laminor, pentru a lua parte la un maraton de activități menite să faciliteze înțelegerea conceptului nZEB. Până la întâlnirea propriu-zisă, iată câteva dintre soluțiile REHAU care vin în ajutorul fiecărui proiect de casă pasivă:

NEA SMART 2.0

Termostatul permite o încălzire a locuinței, într-o manieră eficientă, confortabilă și economică. Cu ajutorul NEA SMART 2.0 locuitorii pot beneficia de un control total asupra întregului sistem de încălzire și răcire, având garanția unei eficientizări privind consumul de energie și a unui confort termic superior.

De asemenea, NEA SMART 2.0 poate garanta o economie de energie de până la 20%, fiind astfel un element cheie al conceptului de locuință verde. Funcțiile sale smart integrate, cum ar fi funcția Geofencing, care permite o minimizare automată a consumului de energie în momentele în care lipsești din locuință se asigură că nu există niciodată exces de energie, prin urmare, nu există nici costuri crescute pentru întreținerea locuinței. De asemenea, sistemul detectează automat ferestrele deschise și își adaptează rapid funcțiile pentru a reduce consumul de energie.

Sonda geotermală RAUGEO PE-Xa 

Sonda geotermală RAUGEO PE-Xa este una dintre cele mai inovatoare soluții dezvoltate de REHAU pentru extragerea energiei geotermale în scopul încălzirii și răcirii clădirilor.  De asemenea, este singura instalație care nu prezintă îmbinare la baza ei, rezultând o sondă unitară în sol. Acest lucru oferă un avantaj incontestabil, mai precis, mai multă siguranță și anduranță sistemului.

Sistemul de răcire în plafon RAILFIX

Datorită gamei optime de performanțe a sistemului de răcire în plafon RAUTHERM RAILFIX, acesta poate fi utilizat atât în clădirile moderne, cât și în renovări. În funcție de placajul ales, RAUTHERM RAILFIX oferă capacități de răcire de 50 W/m² și o putere termică de până la 43 W/m².

Sistemul TABS (Thermally Activated Building Structures)

Noile clădiri comerciale se confruntă cu provocarea combinată de a îndeplini cerințele de durabilitate și de a evita supraîncălzirea, creând în același timp un mediu confortabil. TABS utilizează masa de beton a clădirilor pentru a stoca energia termică, permițând ca operațiunile de încălzire și răcire să se desfășoare la un consum redus de energie. TABS asigură acest lucru prin circulația apei calde sau reci prin țevi REHAU PE-Xa în interiorul plăcii de beton a clădirii.

REHAU te așteaptă să povestiți mai multe despre ce înseamnă să locuiești într-o casă pasivă, ale cărei sisteme de instalații și ferestre te vor ajuta să economisești considerabil. Vino să afli de la specialiștii REHAU secretul unui stil de viață sustenabil!

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari