Wenzhou Innovaland: Viitorul Hub Global de Tehnologie de Vârf

Orașul Wenzhou din China  își propune să devină unul dintre orașele globale de vârf în domeniul tehnologiei prin lansarea proiectului Wenzhou Innovaland. Acest proiect integrează tehnologia, finanțele, bunăstarea și educația, constituind astfel un centru inovator cu utilizare mixtă în inima orașului Wenzhou. 

Acest proiect este conceput să fie o zonă locuibilă orientată către oameni, creând o legătură fluidă între rezidențe și facilitățile cu utilizare mixtă. Directorul Executiv al Aedas, Yaochun Wen, a explicat conceptul de design, subliniind dorința de a crea un mediu de lucru uman, adaptat atât pentru oamenii de știință, cât și pentru întreprinderi, și conectat la spații de recreere diversificate cu context cultural local.

Inspirat de relația dintre oraș și râuri, designul adoptă un concept de "Lanț de Insule". Râurile au conturat malurile pline de viață și au creat insule care generează un efect de sinergie între spațiile de cercetare și dezvoltare, birouri și serviciile publice din cadrul Wenzhou Innovaland. Pentru a răspunde nevoilor diferite ale întreprinderilor, s-a creat un mediu de lucru dinamic, oferind birouri flexibile.

Turnul de birouri înalt domină la capătul principalei artere, având o conexiune verticală care integrează birourile cu exteriorul. Blocurile de birouri cu aspect de grădină sunt dispuse într-o formă zimțată de-a lungul râului, conectându-le cu terasele exterioare, curțile interioare și aleile de pe malul apei. O zonă de promenadă de-a lungul râului și o stradă comercială au fost create într-un mod armonios, permițând arhitecturii să se integreze perfect cu natura din jur.

Trei clădiri de birouri interconectate asigură locuri de muncă flexibile pentru angajați, iar forma arhitecturală retrasă maximizează utilizarea fațadelor de sticlă și a teraselor exterioare, introducând lumină naturală și peisaje în interior. Curțile interioare cu deschidere spre pe malul apei, îmbunătățesc comunicarea și conectivitatea în zonă.

Un centru de artă iconic este plasat la intrare, furnizând un spațiu estetic și deschis pentru activități culturale și de afaceri. Centrul de expoziții din mijloc găzduiește conferințe, expoziții și evenimente la scară largă. Inspirat de forma cochiliilor, centrul de expoziții prezintă o arhitectură vie și o cale ascendentă care leagă diferitele niveluri de înălțime ale zonei.

Principalul Designer Global al Aedas, Dr. Andy Wen, a sumatiza, „Prin integrarea tehnologiei, culturii și naturii în cadrul Wenzhou Innovaland, ne dorim să proiectăm o grădină urbană diversificată pentru această zonă de început, care va deveni în viitor un centru de tehnologie de vârf la nivel global.”

SURSA ARTICOL

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari