Centrul Logistic eMAG- arhitectură marca Bauprojekt

Date despre proiect

Prin abordarea integrată a proiectării și ingineriei, am contribuit la dezvoltarea infrastructurii logistice și industriale, în acord cu viziunea companiei eMAG.

Centrul logistic eMAG a fost proiectat de către Bauprojekt si finalizat în anul 2021. Acesta este mai eficient din punct de vedere energetic, sprijinind îmbunătățirea competitivității și permițând expansiunea comercială a companiei. Dacă până acum angajații mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii marfa va ajunge automat la angajat. eMAG a pregătit un sistem revoluționar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare, acesta beneficiind de echipamente hi-tech, compania angajându-se de asemenea să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze de seră.

Centrul logistic ce ocupă aproximativ 130 000 mp și în care s-au  investestit 90 de milioane de euro este situat în comuna Joița, în proximitatea autostrăzii A1.

La fel ca și primul centru logistic, construcția principală este închisă cu panouri sandwich colorate în culorile logoului eMAG. Jocul pe care îl fac aceste panouri pe fațade creează o percepție mult mai dinamică și o prezență mai puternică a clădirii, mai ales văzută de pe autostradă.

Construcția este formată din hala de depozitare, care este împărțită în patru subunități, și o zonă socială și administrativă, amplasată pe latura nordică, ce adăpostește birouri, săli de întâlniri, săli de mese, vestiare, sală de fitness și  cameră de recreere pentru angajați.

În subunitățile halei, depozitarea se face în rafturi înalte care ajung pană la 10m deasupra cotei zero. Tot în aceste spații lumina naturală pătrunde prin trapele poziționate pe învelitoare.

Proiectul este conceput de la început pentru a funcționa împreună cu primul depozit. Clădirile găzduiesc toate activitățile legate de segmentul de logistică. Pe lângă depozitul principal, oferă spații dedicate muncitorilor, vestiare, săli de mese, birouri și o clădire de acces pentru camioane și personal.

Pentru a putea gestiona cu succes fluxul operațional al unui magazin eCommerce de anvergura eMag, centrele logistice aferente au fost optimizate pentru un maxim de eficiență și performanță.Astfel, echipa noastră a ținut cont de aceste criterii pe tot parcursul procesului de proiectare, pornind de la poziționarea celor două clădiri în apropierea autostrăzii A1, pentru acces facil și livrări rapide, până la organizarea spațiilor de depozitare și amenajarea zonelor dedicate angajaților.  

Informații generale

Domeniu: Logistic

Suprafață: 129,690 m²

Locație: Joita, GR, Romania

Client: EMAG Logistica

Status: Construit

An: 2020-2021

Echipa de arhitectură:

A. Solomonesc | Lead MSc. Architect

A. Cristian | Senior MSc. Architect

R. Grigoras | Senior MSc. Architect

M. Spataru | Msc. Architect

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari