HORSCH Utilaje Agricole

Hala de producție cu luminatoare continue eficiente din punct de vedere energetic asigură condiții de lucru atractive și siguranță.

Pentru noua sa hală de producție din Ronneburg, HORSCH a optat pentru un grad ridicat de iluminare naturală, ventilație confortabilă și evacuare fum si gaze fierbinți.

Protecția mediului și a oamenilor se numără printre prioritățile HORSCH. În acest scop, ei dezvoltă soluții tehnice și digitale pentru agricultura modernă. Deoarece cerințele privind eficiența energetică și condițiile de lucru atractive devin tot mai stricte în clădirile industriale,

HORSCH a respectat și aceste prevederi la construirea noii hale de producție.

Cu lățimi de 2,56 metri și lungimi de 102 metri și respectiv 96 de metri, cele patru luminatoare continue din policarbonat Vario Therm oferă o cantitate mare de lumină naturală, creând locuri de muncă luminoase și economisind energie prin reducerea la minimum a utilizării luminii artificiale. Luminatoarele continue Vario Therm se caracterizează și prin eficiența energetică datorită profilelor lor compozite fără punți termice. Profilul de baza din PVC cu mai multe camere, profilul de acoperire din aluminiu pentru protecție și design, precum și profilele din aluminiu fără punte termică pentru fixarea vitrajului, permit un coeficient de transfer termic Ug de doar 1,82 W/m²K.

Plăcile de policarbonat opal multi-cameral asigură o iluminare difuză fără strălucire în întregul oc de muncă. Zonele luminoase, iluminate omogen permit procese de lucru sigure și ajută la prevenirea accidentelor.

Un alt aspect important din punct de vedere al sigurantei il reprezinta cele 29 de trape folosite pentru ventlație zilnică si evacuarea fumului, care se deschid automat in caz de incendiu. Cu ajutorul flotabilității termice se extrag gazele toxice și inflamabile, asigurând o mai bună vizibilitate la părăsirea clădirii, menținând nivelul de oxigen și facilitând salvarea. Prin urmare, funcționalitatea trapelor de evacuare a fumului și căldurii (NSHEV) este esențială, iar întreținerea acestora este impusă de lege. Acest lucru trebuie efectuat cel puțin o dată pe an de către o companie specializată calificată, cum ar fi VELUX Commercial.

Pentru a asigura siguranța în timpul întreținerii sistemelor SHEV sau, de exemplu, curățarea modulelor fotovoltaice instalate, luminatoarele continue au fost echipate cu protecție împotriva căderii de tip DSL. Aceasta include o plasă de sârmă de siguranță galvanizată cu dimensiunile ochiurilor de 90 x 100 mm.

Hala de producție Horsch arată cum pot fi realizate cele mai bune condiții de lucru cu multă lumină naturală în sectorul industrial, respectând în același timp standardele energetice - un exemplu care servește drept model.

Produse utilizate în proiect:

- 4 luminatoare continue Vario Therm

Detalii proiect:

Luminatoare continue cu policarbonat multi-cameral de 16 mm

3x 2.56 m x 102 m

1x 2.56 m x 96 m

Ug = 1.82 W/m²K – cu soclu

Ug = 1.94 W/m²K – fără soclu

Soluție specială:

29 trape de fum pneumatice cu motoare de ventilație si grilaje anticădere tip DSL

Luminatoare continuee din policarbonat

Potrivite pentru acoperișuri plate și înclinate, luminatoarele noastre continue din policarbonat sunt perfecte pentru proiecte de construcții comerciale și industriale.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari