Topanel: Panouri Termoizolante din Oțel Inoxidabil pentru Eficiență și Durabilitate în Industria Alimentară

În industria construcțiilor, adaptarea soluțiilor constructive la specificul activității desfășurate în spațiul ce urmează a fi construit, amenajat sau reabilitat este esențială, iar în industria alimentară cu atât mai mult. În proiectarea unităților de producție și de procesare a alimentelor, specialiștii în construcții trebuie să găsească soluții care să îmbine armonios cerințele de izolare termică și durabilitate, cu normele stricte de igienă pe care aceste spații trebuie să le îndeplinească.

Pentru astfel de proiecte, TOPANEL recomandă utilizarea panourilor termoizolante, iar în cazul compartimentărilor interioare să se țină cont de specificul activităților desfășurate, de expunerea la agenții corozivi și de frecvența cu care trebuie curățată incinta. Astfel, în cazul spațiilor expuse la uzură și coroziune, se recomandă utilizarea unor panouri cu straturi suport din oțel inoxidabil, care, pe lângă izolarea termică eficientă, asigură un mediu septic și steril, condiții obligatorii în unitățile de producție și de prelucrare a produselor alimentare destinate consumului uman.

Panourile sunt fabricate cu două fețe din oțel inoxidabil, calitate 1.4301/1.4307 și spumă poliuretanică sau, la cerere, vată minerală. Această configurație  conferă panourilor numeroase avantaje, amplificate de caracteristicile oțelului inoxidabil austenitic. Astfel, devin rezistente la acțiunea agenților corozivi, pot fi curățate cu apă sub presiune și asigură spațiului neutralitatea chimică și bacteriologică. De asemenea, are proprietatea de autorefacere în cazul deteriorărilor mecanice sau chimice.

Prinicipalele avantaje ale panourilor cu straturi suport din oțel inoxidabil

 ✔ Eficiență energetică

✔ Grad mare de rezistență la coroziune

✔ Durabilitate cu 50% mai mare față de alte tipuri de oțel

✔ Impermeabilitate, prevenind contaminarea

✔ Ușurința în curățare și întreținere

✔ Rezistență la acizi, în special la acidul fosforic și acidul azotic

✔ Rezistență la baze, inclusiv la hidroxid de amoniu, chiar și în concentrații mari și la temperaturi ridicate

✔ Inert din punct de vedere biologic

✔ Rezistență la substanțe chimice din atmosferă, organice și anorganice

✔ Durabilitate în timp

✔ Rezistență la șocuri termice și mecanice

Panourile termoizolante cu fețe din oțel inoxidabil sunt extrem de versatile, fiind utilizate într-o gamă largă de industrii și domenii, precum industria alimentară, farmaceutică și chimică. Aceste panouri reușesc să asigure un echilibru perfect între siguranța producției, eficiența costurilor și respectarea celor mai înalte standarde de igienă și durabilitate.

Indiferent de necesități, Topanel Production Panels poate furniza panouri personalizate, adaptate cerințelor specifice ale proiectului. Pentru mai multe detalii despre întregul portofoliu TOPANEL vă invităm să accesați www.topanel.ro.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari