Izolarea termică a Teraselor Circulabile/Necirculabile cu Plăci Termoizolante PIR THERMOTOP

În economia unui proiect de construcție modern, eficiența energetică reprezintă o preocupare centrală pentru arhitecți, constructori și antreprenori. Conform analizelor statistice, acoperișurile tip șarpantă și terasele circulabile/necirculabile sunt punctele vulnerabile ale unei clădiri, fiind mult mai expuse pierderilor de energie. Identificarea unor soluții constructive care să asigure o izolație termică adecvată devine, astfel, esențială pentru optimizarea performanței energetice și reducerea costurilor de întreținere, cu atât mai mult cu cât respectarea standardelor nZEB devine o prioritate pentru orice proiect de construcție.

În noua paradigmă, în care obiectivele principale vizează optimizarea energetică și reducerea costurilor de încălzire/răcire al spațiului, alegerea materialelor optime pentru termoizolarea și hidroizolarea acoperișurilor și teraselor capătă și mai mare importanță pentru durabilitatea și sustenabilitatea unei clădiri. Plăcile termoizolante PIR THERMOTOP de la TOPANEL reprezintă o alegere ideală pentru obținerea unui standard de performanță energetică

THERMOTOP este o placă termoizolantă cu grosime variabilă, confecționată din spumă PIR, recomandată pentru orice tip de izolare – pereți, pardoseală, terasă circulabilă/ necirculabilă sau ca învelitoare. Sistemele termice THERMOTOP au fost proiectate pentru a răspunde nevoilor actuale de eficiență energetică și confort termic în construcții, fiind cea mai bună alternativă la produsele clasice.

Utilizarea plăcilor termoizolante PIR THERMOTOP în sistemele constructive pentru terase circulabile/necirculabile aduce beneficii imediate și de lungă durată proiectului, prin comparație cu alte materiale concurente de pe piața termoizolațiilor.

•           În rândul materialelor termoizolante, plăcile THERMOTOP se disting prin cel mai bun coeficient de conductibilitate termică (0,022 W/mK), asigurând o capacitate de termoizolare ridicată și minimizând pierderile de căldură.

•           Plăcile THERMOTOP asigură rezistență termică ridicată, în ciuda grosimii reduse a plăcilor. De exemplu, o placă THERMOTOP de 100 mm poate oferi aceeași rezistență termică ca o placă de polistiren expandat sau vată minerală cu o grosime de aproximativ 200 mm.

•           Acest produs este compatibil cu toate materialele de hidroizolație disponibile pe piață, de la hidroizolație lichidă, membrană bituminoasă sau membrană PVC. Această compatibilitate este esențială, având în vedere că anumite materiale pot fi incompatibile cu alte tipuri de izolație, ceea ce poate duce la deteriorarea acestora în timp.

•           Rezistența ridicată la compresiune, de peste 175 kPa, permite plăcilor THERMOTOP să suporte încărcări mari, fiind ideale pentru termoizolarea teraselor unde se urmărește instalarea de echipamente, cum ar fi panouri fotovoltaice, chillere, aer condiționat, sisteme de ventilație sau pentru terasele circulabile.

•           THERMOTOP poate fi folosit ca orice alt material de termoizolație, iar instalarea plăcilor urmărește aceeași pași ca în cazul termoizolațiilor tradiționale

•           Dimensiunile plăcilor THERMOTOP facilitează montarea rapidă, reducând timpul de finalizare al proiectului de construcție cu până la jumătate. De asemenea, aceste dimensiuni economisesc accesorii de prindere și sunt minimizate punțile termice

•           Nu permite pătrunderea umezelii, fiind un material impermeabil

•           Plăcile THERMOTOP au o stabilitate dimensională mare, nu se deformează și asigură o planeitate excelentă.

•           Parametrii de rezistență și termotehnică ai plăcilor THERMOTOP sunt menținuți timp de mai multe decenii, asigurând durabilitatea și performanța lor pe termen lung.

•           THERMOTOP este inert din punct de vedere chimic și sigur de folosit, fiind stabil și rezistent la atacurile rozătoarelor și la dezvoltarea microorganismelor, ciupercilor sau microbilor.

Plăcile THERMOTOP sunt comericalizate, în două variante: cu barieră de vapori (BV) sau folie de aluminiu (Al), astfel încât funcțiile specifice ale spațiului în care au fost instalate să fie potențate la maximum. Datorită dimensiunilor plăcii - 2400 mm x 1200 mm, timpul de finalizare al unui proiect de termoizolare este redus cu până la jumătate.

THERMOTOP reprezintă o alegere ideală pentru proiectele de renovare sau restaurare a teraselor circulabile/necirculabile sau acoperișurilor, în special în situațiile în care există restricții dimensionale, cum ar fi spațiul limitat dat de atic, luminator sau înălțimea terasei. Cu grosimi reduse aproape de jumătate față de materialele tradiționale precum polistirenul sau vata minerală, plăcile THERMOTOP oferă eficiență mare în izolarea termică. Astfel, se obține un echilibru perfect între performanță și economie de spațiu, timp și costuri în cadrul oricărui proiect imobiliar.

Plăcile termoizolante PIR THERMOTOP de la TOPANEL sunt alegerea ideală pentru termoizolarea teraselor circulabile și necirculabile, oferind o combinație perfectă între performanță, versatilitate și durabilitate. Pentru a afla mai multe și pentru a începe utilizarea acestor materiale termoizolante în proiectele dvs., consultati site-ul www.thermotop.ro .

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari