Betonul inteligent: Durabilitate, inovație și protecția mediului în construcții

Progresul în industria construcțiilor, așa cum o percepem în prezent, este în mare parte atribuit betonului. Utilizat pentru a construi unele dintre cele mai iconice structuri din istorie, acest material își păstrează integritatea în timp de  secole.

Prin inovație continuă, acest produs testat poate performa mai bine, dura mai mult și satisface nevoile societății în secolul al XXI-lea.

În acest sens, compania Kryton operează unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare a permeabilității betonului din America de Nord.

Ca rezultat, au reușit să creeze o serie de soluții inovatoare de Beton Inteligent care îmbunătățesc performanța betonului și întăresc în ansamblu construcțiile din beton.

Cu aceste soluții, arhitecții nu trebuie să se bazeze pe produse costisitoare aplicate superficial, care nu sunt întotdeauna durabile sau capabile să funcționeze bine cu designul lor prevăzut.

În schimb, arhitecții obțin ce e mai bun din ambele lumi. Asta pentru că Betonul Inteligent este lipsit de COV-uri care ar putea dăuna mediului și este adăugat direct în amestecul de beton al proiectului, reducând necesitatea de materiale de construcție suplimentare și eliminând nevoia de produse aplicate superficial. Aceasta le permite arhitecților să evite potențialele erori de aplicare, care altfel ar putea pune un proiect în pericol.

În același timp, tehnologia proactivă din Betonul Inteligent permite blocarea permanentă a penetrării apei și coroziunii sau creșterea rezistenței la uzura abrazivă și erozivă (sau chiar ambele!).

În plus, Betonul Inteligent ajută betonul să dureze de două ori mai mult decât betonul obișnuit, chiar și în cele mai dure condiții. Acesta mărește durata de viață a structurilor din beton, reducând necesitatea de întreținere și înlocuire a materialului de beton. Toate acestea permit arhitecților să-și reducă semnificativ amprenta de carbon.

Sursa articol

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari