TOPANEL - Leadership în domeniul construcțiilor durabile

Lider în producția de panouri termoizolante cu Declarație de Mediu pentru Produs din România. Soluții sigure pentru un viitor sustenabil.

În contextul schimbărilor climatice și al necesității de a proteja mediul înconjurător, construirea cu materii prime care dispun de Declarație de Mediu pentru Produs (EPD - Environmental Product Declaration) capătă o importanță tot mai mare. TOPANEL se distinge ca fiind prima fabrică de panouri termoizolante din România care oferă Declarație de Mediu pentru Produs, subliniindu-și astfel angajamentul față de combaterea încălzirii globale și protejarea mediului.

La TOPANEL, se pune un accent deosebit pe promovarea unei conduite sustenabile. Unul dintre pașii importanți parcurși a fost obținerea Declarației de Mediu pentru Produs (EPD - Environmental Product Declaration) începând din anul 2022 pentru gama de panouri termoizolante (PIR, PUR, Vată Minerală), asigurându-și astfel clienții că produsele  sunt fabricate cu un impact redus asupra mediului.

În cadrul evaluării realizate de TOPANEL, s-a analizat în detaliu ciclul de viață al produsului (LCA - Life Cycle Assessment în acord cu ISO 14 040 – Environmental management – Life cycle assessment – Principles and framework, ISO 14 044 Environmental management – Life cycle assessment – Requirements and guidelines și EN 15 804 - Sustainability of Construction Works - Environmental Product Declarations - Core Rules for the Product Category of Construction Products) din faza de extracție a materiilor prime până la producție, utilizare, întreținere și eliminare. Consumul de energie, emisiile de gaze cu efect de seră, utilizarea resurselor naturale și impactul asupra mediului au fost atent monitorizate și evaluate în timpul acestui proces.

Pentru a-și îndeplini angajamentul către un viitor sustenabil, TOPANEL a investit semnificativ în modernizarea tehnologiilor și a fluxului de producție. Compania a reușit să reducă amprenta de carbon a producției sale prin implementarea de echipamente eficiente și sustenabile. Un exemplu în acest sens, sunt panourile fotovoltaice instalate pe halele de producție ale fabricii Topanel Production Panels SA prin care se asigură energia necesară pentru aproximativ 80% din producția lunară. Optimizarea consumului de energie în cadrul fabricii a contribuit semnificativ la reducerea emisiilor de carbon, consolidând astfel angajamentul companiei față de producția durabilă.

Totodată, TOPANEL a adoptat o politică responsabilă în selecția furnizorilor de materii prime și colaborează în special cu cei care au implementat tehnologii de utilizare a materialelor reciclabile. Exemple în acest sens sunt parteneriatele încheiate cu producători de rulouri de tablă, care integrează în procesul de producție deșeuri metalice (cunoscute și sub denumirea de "scrap") în proporții variabile, de obicei între 20% și 30%, sau producătorii de vată minerală care utilizează peste 35% material reciclat în fabricarea produselor lor.

Declarațiile de Mediu pentru Produs reprezintă un instrument esențial pentru evaluarea impactului produselor asupra mediului înconjurător. Clienții și partenerii companiei pot lua decizii informate în ceea ce privește utilizarea materialelor de construcții, contribuind la crearea unor proiecte durabile și cu impact minim asupra mediului. Unul din principalele beneficii al construirii cu materiale însoțite de Declarație de Mediu pentru Produs, pe lângă promovarea unor soluții sustenabile, este acela că facilitează obținerea certificărilor de mediu, cum ar fi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sau BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

TOPANEL s-a remarcat ca fiind primul producător de panouri termoizolante din România care oferă Declarații de Mediu pentru Produs. Clienții care aleg produsele companiei se asigură că participă la crearea unui viitor mai verde și mai durabil prin construcții eficiente energetic și cu impact minim asupra mediului înconjurător.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari