SPOR® a pus în valoare cea mai importantă expozitie dedicată lui Brâncusi, din ulltimii 50 de ani

                 Primul brand românesc de vopsea lavabilă a susținut, ca partener de calitate, cea mai amplă mişcare culturală dedicată lui Constantin Brâncuşi din România şi s-a implicat în producţia expozitiei „Brâncuși: surse românesti si perspective universale”    


Pentru vopsirea soclurilor şi a podiumurilor pe care au stat expuse sculpturile lui Brâncuşi, curatorii și arhitecții au ales emailul pe bază de apă SPOR AQUA, colorat gri-antracit în sistemul de colorare ArtCoIor.


S-a luat în calcul faptul că fiecare produs care intră în contact cu o opera de artă trebuie selecționat atent, nu doar pe criterii vizual-artistice, ci și tehnice. Lacurile și vopselurile trebuie să fie pe bază de apă, cu uscare rapidă, fără miros, solvenți sau metale grele. Iar dincolo de rezistență și nuanțe precise, s-a ținut cont și de importanța unui aer curat în interior.

Cele 11 săli ale Muzeului National de Artă din Timisoara au fost vopsite cu SPOR, vopsea lavabilă colorată în sistemul ArtColor, într-o nuanță intensă aleasă de arhitecți. Sustenabilitatea și rezistența vopselei, alături de atributele tehnice care oferă siguranţă exponatelor, dar şi vizitatorilor, fiind blândă cu oamenii și natura, au facut ca SPOR să fie alegerea potrivită.

Cu prilejuI programului cultural „Timişoara 2023: Capitală Europeană a Culturii, Bienala Art Encounters a devenit un catalizator al creativităţii şi al dialoguIui culturaI, aducând în prim-plan artişti contemporani, dar şi lucrări care inspiră şi provoacă publicul. Astfel, Muzeul Naţional de Artă Timişoara a găzduit ce a mai importantă şi cuprinzătoare expoziţie din Europa de Est dedicată artistului suprarealist de origine română, Victor Brauner.

Cauta produse pentru proiecte tip:

Recomandari